Az ukránok szerint szándékosan ment neki vontatóhajójuknak egy orosz határőrhajó

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Ukrán őrnaszádok Mariupol kikötőjében az Azovi-tengeren. Ide tartott az a három ukrán hadihajó, amiből egynek nekihajtott egy orosz határőrhajó.Fotó: ALEKSEY FILIPPOV/AFP

Az ukrán védelmi minisztérium szerint szándékosan ütközött neki egy orosz határőrhajó az ukrán haditengerészet egy vontatóhajójának a Fekete-tengeren. Azt, hogy pontosan hol történt az eset, nem árulták el, csak annyit, hogy az ukrán vontatóhajó két hadihajó társaságában Odesszából Mariupolba, vagyis Ukrajna délnyugati sarkából a délkeleti végébe tartott a Kercsi-szoroson át, megkerülve a Krím-félszigetet. Az ukránok szerint a hajók útját a nemzetközi normák szerint előre bejelentették.

Az ukránok tájékoztatása szerint a vontatóhajónak egy orosz határőrhajó ment neki. Az ütközés következtében megsérült a fő hajtóműve, letört egy korlátja és elvesztette az egyik mentőcsónakját, de a legénységnek nem esett baja.

Az incidenst nyílt provokációnak minősítették, és jelezték, hogy megteszik a szükséges diplomáciai és nemzetközi jogi válaszlépéseket. (Via MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.