Vasárnap se rendezik meg a Libertadores-döntőt

futball
2018 november 25., 17:09
comments 78
Csalódott riveresek a Monumentalban, miután kiderült, hogy vasárnap se lesz meccs
photo_camera Csalódott riveresek a Monumentalban, miután kiderült, hogy vasárnap se lesz meccs Fotó: ALEJANDRO PAGNI/AFP

Tovább halasztják a Libertadores-kupa döntőjének visszavágóját, amit az argentin Boca Juniors és a River Plate vívott volna meg Buenos Airesben. A döntést Alejandro Dominguez, a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) elnöke jelentette be miután konzultált a két klub elöljáróival. 

A mérkőzést eredetileg szombat estére írták ki a River Plate pályaválasztása mellett, de vasárnapra halasztották, miután a hazai fanatikusok megtámadták a Boca Juniors buszát, betörték ablakait. Több futballista azt követően lett rosszul, hogy a rendőrök könnygázt alkalmaztak, hogy oszlassák a tömeget. 

A meccset először két órával tolták el, végül úgy döntöttek, hogy csak vasárnap rendezik meg. Végül vasárnap sem lesz meccs, mivel a bocások közül többen nincsenek játékra alkalmas állapotban, a csapatkapitánya, Pablo Perez szemsérüléssel került kórházba. 

Szurkolók már készültek a Monumentalba, a River stadionjába, amikor a szövetség meghozta a döntését. 

Az első meccset sem sikerült egyből megrendezni, igaz akkor nem a szurkolók, hanem az időjárás szólt közbe. A csapatok 2-2-re végeztek. Egyelőre nincs döntés arról, mikor rendezik meg a visszavágót. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.