A Facebook és az Instagram elkezdett posztokat törölni orosz bírósági ítéletek alapján

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Kommerszant szerint a Facebook és az Instagram elkezdte leszedegetni az orosz bíróságok által törvénytelennek ítélt tartalmakat. Így többek közt Oroszprszágból elérhetetlenné tettek olyan tartalmakat is, amik az egyik orosz nagybank vezetőjének jó hírét sérthetik, mert kiskorúakkal fenntartott törvénytelen kapcsolatairól szólnak.

A bankvezető szerint azonban ezekkel a hírekkel csak ellenfelei akarják befeketíteni őt.

Ez az első eset, hogy a közösségimédia-szolgáltatók a 2018 áprilisában elfogadott orosz törvény alapján tesznek elérhetetlenné tartalmakat. A törvény szerint törölni kell a tartalmakat orosz bírói ítélet alapján, ha az oldal ezt nem teszi meg, 50 millió rubeles, azaz kb. 215 millió forintos bírságot is kaphat. (The Insider)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.