A Facebook és az Instagram elkezdett posztokat törölni orosz bírósági ítéletek alapján

külföld
2018 november 26., 08:40
comments 49

A Kommerszant szerint a Facebook és az Instagram elkezdte leszedegetni az orosz bíróságok által törvénytelennek ítélt tartalmakat. Így többek közt Oroszprszágból elérhetetlenné tettek olyan tartalmakat is, amik az egyik orosz nagybank vezetőjének jó hírét sérthetik, mert kiskorúakkal fenntartott törvénytelen kapcsolatairól szólnak.

A bankvezető szerint azonban ezekkel a hírekkel csak ellenfelei akarják befeketíteni őt.

Ez az első eset, hogy a közösségimédia-szolgáltatók a 2018 áprilisában elfogadott orosz törvény alapján tesznek elérhetetlenné tartalmakat. A törvény szerint törölni kell a tartalmakat orosz bírói ítélet alapján, ha az oldal ezt nem teszi meg, 50 millió rubeles, azaz kb. 215 millió forintos bírságot is kaphat. (The Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.