2019 < 1994: A régi Oroszlánkirály animációja jobb

2018 november 27., kedd 10:50
250

A Walt Disney hálaadáskor bemutatta az USA-ban a 2019 nyarára tervezett Oroszlánkirály-remake első trailerét/teaserét:

A remake különlegessége, hogy a Dzsungel könyvéhez hasonlóan ezt is realisztikusan, a természetben előforduló állatokat utánozva próbálták újraalkotni.

De a máskülönben komoly, mértéktartó Quartz ezt nem nyelte be, és már most, a film előtt megírta, hogy a régi animáció igenis jobb.

Érdemes összehasonlítani az új előzetest a régi, 1 milliárd dollárt kaszáló filmből összevágható, hasonló előzetessel:

Nem csak az a durva, milyen szépek voltak már az 1994-es verzióban is a felhők, árnyékok és színek. Ami igazán számít, az az, hogy az eredeti Oroszlánkirály éppen attól működött jól, hogy nem volt annyira élethű, többet bíztak a néző képzeletére. A zsiráfok együtt hajolnak meg a királyuk előtt, ami a „kvázi élőszereplős” új filmben furán nézne ki. A kölyök Szimba hatalmas szemei helyett az új oroszlánbébi szemei természetesen alig látszanak, ami miatt teljes közönnyel tűri, ahogy a pávián lóbálja, míg a régi verzióban egy sor érzelmet fejeztek ki a szemek egymás után.

És arról még nem is beszéltünk, hogyan fog kinézni Timon, a szurikáta és Pumba, a szavannai varacskosdisznó, akik a legeltúlzottabb karakterek az eredeti rajzfilmben, és élőszereplőkként sokkal kevésbé barátságosnak tűnnének.

Ha valakit még ennél is jobban érdekelne az Oroszlánkirály (és, ugye, ki az, akit nem?), az itt talál 10 érdekességet a legendás filmről. A többieknek itt van ez:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt