Az Orbán futballmániájáról szóló nagy Guardian-cikk lett az év sportcikke

külföld
2018 november 27., 11:50
comments 156

Hétfő este osztották ki a Foreign Press Association díját, melyet a világsajtó legjobb külpolitikai témájú munkáiért szoktak minden évben odaítélni. És idén kisebb magyar siker született: a sportkategóriában ugyanis az év legjobb cikke David Goldblatt és Daniel Nolan idén januárban, a Guardianban publikált munkája lett Orbán Viktor futballmániájáról.

A cikket akkor mi is részletesen foglalkoztunk, már csak azért is, mert a rendkívül neves futballszakíró, Goldblatt még egy rövid és előre nem tervezett interjút is össze tudott hozni a magyar miniszterelnökkel. És a cikkből derült ki az is, hogy Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége utálja a felcsúti stadiont, mert rontja a kilátást a konyhaablakukból.

A hétfői díjátadón jó estéje volt a Guardiannak, az év legjobb külpolitikai cikke is az övék lett, így ők vihették el a fődíjat is: Carole Cadwalladr cikkét díjazták ezzel, melyben a Cambridge Analytics, a Brexit-kampány és a Trump-kampánycsapat közötti összefüggéseit tárta fel. (via Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt