Németh Szilárd elnézést kért az Eötvös Károly Intézettől, mert azt állította róluk, hogy 145 millió forintnál is többet kapnak Sorostól

Közlemény jelent meg az MTI-ben Németh Szilárdtól, a Fidesz alelnökétől. Így szól:

"A Fővárosi Ítélőtábla 2.Pf.20.202/2018/4/II. sorszámú ítélete azt állapította meg, hogy azzal sértettem meg az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Kft. felperes jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát, hogy 2017. március 14-én a mandiner.hu internetes oldal részére adott interjúban valótlanul állítottam, hogy a felperes keretében működő Eötvös Károly Közpolitikai Intézet nem annyi támogatást kapott a Soros Györgyhöz köthető szervezetektől, mint amit a közhasznúsági jelentéseiben feltüntetett, hanem 145.000.000,- forintot vagy ennél is többet." Az előzőek miatt sajnálkozásomat fejezem ki az elkövetett jogsértésért, és elnézést kérek az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Kft.-től és Majtényi Lászlótól.

Az ügy előzménye, hogy Németh a jogerős ítélet ellenére sem volt hajlandó elnézést kérni az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Kft.-től, ezért a bíróság elrendelte vele szemben a végrehajtást. Németh ezután jelezte, hogy elnézést fog kérni, és most ez meg is történt. Az ítélet szerint Némethnek 15 napon belül az intézet részére 350 000 forint sérelemdíjat, valamint összesen 102 000 forint perköltséget is meg kell fizetnie.