Németh Szilárd bocsánatot fog kérni, amiért teljesen alaptalanul sorosozott

csoda
2018 november 19., 21:16
comments 274

A magyar valóságot alapjaiban megrengető és minden eddigi ismeretünket felülíró bejelentést tett hétfő délután Majtényi László a Klubrádióban:

Németh Szilárd bocsánatot kér az Eötvös Károly Intézettől,amiért tavaly tavasszal minden alap nélkül azt mondta, hogy az intézet a közhasznúsági jelentésében megjelöltnél „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól, vagyis nyilván meghamisította közhasznúsági jelentét. Ezt persze a bíróságon már nem tudta bizonyítani.

A bocsánatkéréshez persze az is kellett, hogy az Eötvös Károly Intézet végrehajtási eljárást indítson a Fidesz alelnöke ellen, mivel az azután sem volt hajlandó bocsánatot kérni, hogy idén áprilisban elbukta a hamis állítások miatt indított pert. Németh Szilárd ügyvédje egyben azt is kérte, hogy a végrehajtási eljárást szüntessék meg.

Németh Szilárd a végrehajtási eljárás megindítása után enyhült meg, és az ügyvédén keresztül jelezte Majtényiéknak, hogy bocsánatot kér az Eötvös Károly Intézettől a szervezet személyiségi jogainak megsértése miatt, valamint kifizeti nekik a bíróság által megítélt sérelemdíjat, valamint a perköltséget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.