Brüsszel 2050-re klímasemlegessé akarja tenni Európa gazdaságát

eu
2018 november 28., 10:53
comments 95
photo_camera Fotó: Desiree Martin/AFP

Az Európai Bizottság Tiszta bolygót mindenkinek! címmel hosszú távú stratégiai jövőképet fogadott el, amiben 2050-ig vázolja fel azokat az intézkedéseket, amik modern, versenyképes és „klímasemleges” gazdaság megteremtését célozzák – közölte (pdf) a bizottság.

A stratégia bemutatja, hogyan tölthet be Európa vezető szerepet a „klímasemlegesség” terén a megvalósítható technológiai megoldásokba való befektetéssel, a polgárok szerepvállalásának elősegítésével, az olyan kulcsfontosságú területek, mint az iparpolitikát, a pénzügyeket és a kutatást érintő intézkedések összehangolásával.

A kidolgozott stratégia, ami a jövőbeli „klímasemlegesség” biztosítását célzó intézkedéseket körvonalazza, majdnem az összes EU-s szakpolitikai területet lefedi, és összhangban van a Párizsi Megállapodásban rögzített célkitűzéssel, ami szerint a Föld átlaghőmérsékletének emelkedését 2 Celsius-fok alatt kell tartani, illetve törekedni kell a 1,5 Celsius-fokos emelkedés elérésére.

A klímaváltozás várható hatásairól nemrég itt írtunk(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.