Brüsszel 2050-re klímasemlegessé akarja tenni Európa gazdaságát

eu
2018 november 28., 10:53
comments 95
photo_camera Fotó: Desiree Martin/AFP

Az Európai Bizottság Tiszta bolygót mindenkinek! címmel hosszú távú stratégiai jövőképet fogadott el, amiben 2050-ig vázolja fel azokat az intézkedéseket, amik modern, versenyképes és „klímasemleges” gazdaság megteremtését célozzák – közölte (pdf) a bizottság.

A stratégia bemutatja, hogyan tölthet be Európa vezető szerepet a „klímasemlegesség” terén a megvalósítható technológiai megoldásokba való befektetéssel, a polgárok szerepvállalásának elősegítésével, az olyan kulcsfontosságú területek, mint az iparpolitikát, a pénzügyeket és a kutatást érintő intézkedések összehangolásával.

A kidolgozott stratégia, ami a jövőbeli „klímasemlegesség” biztosítását célzó intézkedéseket körvonalazza, majdnem az összes EU-s szakpolitikai területet lefedi, és összhangban van a Párizsi Megállapodásban rögzített célkitűzéssel, ami szerint a Föld átlaghőmérsékletének emelkedését 2 Celsius-fok alatt kell tartani, illetve törekedni kell a 1,5 Celsius-fokos emelkedés elérésére.

A klímaváltozás várható hatásairól nemrég itt írtunk(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt