Egyre kevesebben lógnak a vonatokon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A MÁV közleménye szerint csökken a bliccelők száma a vonatokon: 

  • míg 2016-ban 45 ezer, 
  • 2017-ben 36 ezer, 
  • idén október végéig már csak 27 ezer menetjegy nélkül utazót kaptak el a kalauzok.

Az év első tíz hónapjában kiszabott bírság értéke közel 280 millió forint. A beszámoló szerint 

a legtöbben a Budapest-Miskolc vonalszakaszon blicceltek, összességében csaknem 900 jegy nélkül utazót találtak a vonalon.

Ezt követi a Budapest-Szolnok viszonylat 650 bliccelővel. A vasúttársaság az MTI-hez eljuttatott közleményét azzal zárja, hogy a lógás "különösen a budapesti elővárosi vonalakra jellemző, ezért itt gyakoribbak a fokozott ellenőrzések a vonatokon és az állomások peronjain. 

Év végéig még tizenhárom alkalommal lesz fokozott jegyellenőrzési akció a budapesti elővárosi vonatokon és állomásokon."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.