Révész Máriusz: 150 milliárdból fejlesztenek kerékpárutakat a következő négy évben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

150 milliárd forintot fordítanak a kerékpárutak fejlesztésére az elkövetkezendő 4 évben - közölte az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos Budapesten.

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos beszél a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Tekerj az EFOTT-ra! nevű sporteseményének megnyitóján az ELTE lágymányosi kampusza előtt 2017. július 11-én.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Révész Máriusz azt mondta, korábban a vidéki kerékpározásról csak annyi adatuk volt, amennyit a kiskörei gátőrök striguláztak, ezért az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve két döntést hoztak:

  1. elrendeltek egy nagy kézi forgalomszámlálást a biciklistákról, és
  2. 19 helyen gépi berendezést telepítettek.

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója azt mondta: 4275 mérési óra alatt összesen 202 539 bringás áthaladását jegyezték fel, ami óriási szám. A gépi mérés megkülönbözteti a kerékpárosokat a gyalogosoktól és a haladási irányokat meg az időjárási adatokat is tárolja. Az eszközök egész évben, a nap 24 órájában működnek, az eredmények pedig publikusak, online követhetők. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.