Révész Máriusz: 150 milliárdból fejlesztenek kerékpárutakat a következő négy évben

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

150 milliárd forintot fordítanak a kerékpárutak fejlesztésére az elkövetkezendő 4 évben - közölte az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos Budapesten.

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos beszél a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Tekerj az EFOTT-ra! nevű sporteseményének megnyitóján az ELTE lágymányosi kampusza előtt 2017. július 11-én.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Révész Máriusz azt mondta, korábban a vidéki kerékpározásról csak annyi adatuk volt, amennyit a kiskörei gátőrök striguláztak, ezért az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve két döntést hoztak:

  1. elrendeltek egy nagy kézi forgalomszámlálást a biciklistákról, és
  2. 19 helyen gépi berendezést telepítettek.

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója azt mondta: 4275 mérési óra alatt összesen 202 539 bringás áthaladását jegyezték fel, ami óriási szám. A gépi mérés megkülönbözteti a kerékpárosokat a gyalogosoktól és a haladási irányokat meg az időjárási adatokat is tárolja. Az eszközök egész évben, a nap 24 órájában működnek, az eredmények pedig publikusak, online követhetők. (MTI)