A Maccabi Játékok az új vizes vébé: újabb összegek a zsidó olimpia rendezésére

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Újabb forrásokat passzintott a 2019-es Európai Maccabi Játékok megrendezésére a kormány legújabb kormányhatározatában (1628/2018. (XI. 29.))

A 2015-ben már biztosított 2,1 milliárd forinton felül 2018-ban 950 millió, 2019-ben 1,905 milliárd forintot biztosít sporttevékenység támogatása címén a rendező MTK-nak és a lebonyolításra létrehozott EMG 2019 SPORT Kft.-nek a kormány.

Ezen felül a létesítményfejlesztési forrás fedezete is megjelent: 2018-ban 11,9 milliárd, 2019-ben 13,4 milliárdot csoportosít át a kormány a célra. Illetve, harmadik pontként a kormány felmentést ad a közbeszerzési eljárások alól a szolgáltatások és árubeszerzés terén:

" a Játékok Budapesten történő megrendezéséhez szükséges szolgáltatások és árubeszerzések kapcsán nyújtott támogatási összegek felhasználása körében felmentést ad az MTK és az EMG 2019 SPORT Kft. mint szervezők részére a Kbt. 5. § (3) bekezdésének alkalmazása alól;" 

Továbbá 450 millió forintért épülhet az új Sportpark részeként egy új eSport aréna. Budapest 2015-ben nyerte el a rendezés jogát Bázel elől, de egyelőre nem haladnak a beruházások a kellő mértékben, különösen az MTK-stadion és az Aréna pláza közötti területre tervezett Sportpark építése akadozik.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.