A Maccabi Játékok az új vizes vébé: újabb összegek a zsidó olimpia rendezésére

Újabb forrásokat passzintott a 2019-es Európai Maccabi Játékok megrendezésére a kormány legújabb kormányhatározatában (1628/2018. (XI. 29.))

A 2015-ben már biztosított 2,1 milliárd forinton felül 2018-ban 950 millió, 2019-ben 1,905 milliárd forintot biztosít sporttevékenység támogatása címén a rendező MTK-nak és a lebonyolításra létrehozott EMG 2019 SPORT Kft.-nek a kormány.

Ezen felül a létesítményfejlesztési forrás fedezete is megjelent: 2018-ban 11,9 milliárd, 2019-ben 13,4 milliárdot csoportosít át a kormány a célra. Illetve, harmadik pontként a kormány felmentést ad a közbeszerzési eljárások alól a szolgáltatások és árubeszerzés terén:

" a Játékok Budapesten történő megrendezéséhez szükséges szolgáltatások és árubeszerzések kapcsán nyújtott támogatási összegek felhasználása körében felmentést ad az MTK és az EMG 2019 SPORT Kft. mint szervezők részére a Kbt. 5. § (3) bekezdésének alkalmazása alól;" 

Továbbá 450 millió forintért épülhet az új Sportpark részeként egy új eSport aréna. Budapest 2015-ben nyerte el a rendezés jogát Bázel elől, de egyelőre nem haladnak a beruházások a kellő mértékben, különösen az MTK-stadion és az Aréna pláza közötti területre tervezett Sportpark építése akadozik.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.