Hadházyék nem tarthattak fórumot az Európai Ügyészségről a szombathelyi könyvtárban, állítólag azért, mert „nem tudták kitakarítani a termet”

POLITIKA
2018 november 29., 11:43
comments 80

Azt írja az Index, hogy az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról szóló aláírásgyűjtéshez kapcsolódó szombathelyi fórumon, a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Hadházy Ákos független parlamenti képviselő mellett Ipkovich György, a város volt polgármestere és Lukács Dániel, a Momentum helyi szervezetének alelnöke vett volna részt, de a rendezvény napján kiderült: nem tudják megtartani a fórumot.

A lap szerint a szervezők kibéreltek egy külön termet, de csütörtök reggel az igazgató sajnálkozva felhívta őket, hogy technikai okok miatt mégsem tudják megtartani a rendezvényüket. Hadházy beszélt Nagy Éva igazgatóval, aki a képviselő szerint azt mondta neki: nem tudják kitakarítani a termet, ezért nem lehet ott a fórum. Hadházy az Indexnek azt mondta, szerinte politikai nyomásgyakorlás állhat az utolsó pillanatban történt visszatáncolás mögött, de a fórumot így is megtartják, csak a könyvtár előtt.

Nem ez az első alkalom, hogy nem tudták megtartani a fórumot, legutóbb Bicskén lépett közbe a rendőrség.

Hadházy szerint már több mint 270 ezren írták alá a kezdeményezést. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.