Hadházyék nem tarthattak fórumot az Európai Ügyészségről a szombathelyi könyvtárban, állítólag azért, mert „nem tudták kitakarítani a termet”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Azt írja az Index, hogy az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról szóló aláírásgyűjtéshez kapcsolódó szombathelyi fórumon, a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Hadházy Ákos független parlamenti képviselő mellett Ipkovich György, a város volt polgármestere és Lukács Dániel, a Momentum helyi szervezetének alelnöke vett volna részt, de a rendezvény napján kiderült: nem tudják megtartani a fórumot.

A lap szerint a szervezők kibéreltek egy külön termet, de csütörtök reggel az igazgató sajnálkozva felhívta őket, hogy technikai okok miatt mégsem tudják megtartani a rendezvényüket. Hadházy beszélt Nagy Éva igazgatóval, aki a képviselő szerint azt mondta neki: nem tudják kitakarítani a termet, ezért nem lehet ott a fórum. Hadházy az Indexnek azt mondta, szerinte politikai nyomásgyakorlás állhat az utolsó pillanatban történt visszatáncolás mögött, de a fórumot így is megtartják, csak a könyvtár előtt.

Nem ez az első alkalom, hogy nem tudták megtartani a fórumot, legutóbb Bicskén lépett közbe a rendőrség.

Hadházy szerint már több mint 270 ezren írták alá a kezdeményezést. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.