Hadházyék nem tarthattak fórumot az Európai Ügyészségről a szombathelyi könyvtárban, állítólag azért, mert „nem tudták kitakarítani a termet”

Több 444 videó?
Szeretném

Azt írja az Index, hogy az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról szóló aláírásgyűjtéshez kapcsolódó szombathelyi fórumon, a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Hadházy Ákos független parlamenti képviselő mellett Ipkovich György, a város volt polgármestere és Lukács Dániel, a Momentum helyi szervezetének alelnöke vett volna részt, de a rendezvény napján kiderült: nem tudják megtartani a fórumot.

A lap szerint a szervezők kibéreltek egy külön termet, de csütörtök reggel az igazgató sajnálkozva felhívta őket, hogy technikai okok miatt mégsem tudják megtartani a rendezvényüket. Hadházy beszélt Nagy Éva igazgatóval, aki a képviselő szerint azt mondta neki: nem tudják kitakarítani a termet, ezért nem lehet ott a fórum. Hadházy az Indexnek azt mondta, szerinte politikai nyomásgyakorlás állhat az utolsó pillanatban történt visszatáncolás mögött, de a fórumot így is megtartják, csak a könyvtár előtt.

Nem ez az első alkalom, hogy nem tudták megtartani a fórumot, legutóbb Bicskén lépett közbe a rendőrség.

Hadházy szerint már több mint 270 ezren írták alá a kezdeményezést. (Index)