Szávay István lemondott a jobbikos frakcióvezető-helyettesi tisztségéről és a parlamenti jegyzőségéről

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt nemzetpolitikai kabinetjének elnöke nyakában kötéllel, kezében a székely zászlót tartva sajtótájékoztatón reagál a magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatos román kormányfői nyilatkozatra Románia budapesti nagykövetsége előtt 2018. január 12-én.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A Hír TV szerdán lehozott egy videoriportot arról, hogy Szávay István, a Jobbik parlamenti képviselője és frakcióvezető-helyettese a párt egyik tisztújító kongresszusán a társai előtt azt állította: az előző nap lezsidózott, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen. A riportban elhangzó hangfelvétel-részletek szerint a nő beszólt Szávaynak, hogy nácibűz van, erre a politikus lezsidózta, és leütötte. A beszélgetésben aztán kampós orrú rohadéknak nevezte a nőt, akinek „elferdítette a heftijét kicsit”.

Szerda délután Szávay megerősítette a felvétel valódiságát, azzal együtt, hogy szerinte a beszélgetés során később világossá tette, hogy csak viccelt.

Most a Facebookon jelentette be, hogy lemond a jobbikos frakcióvezető-helyettesi tisztségéről és a parlamenti jegyzőségéről:

„Amióta tizenöt évesen a politika közelébe kerültem, többek között azért küzdöttem, hogy ne egy következmények nélküli országban éljünk. Most én kerültem abba a helyzetbe, hogy meggondolatlan és otromba szavaimért úgy helyes, ha vállalom a következményeket.

Egy engem ért méltatlan és megalázó helyzetre méltatlan és megalázó viccelődéssel reagáltam. Nem ütöttem meg, nem bántottam senkit, de szavaimmal megbánthattam sokakat, és ezért vállalnom kell a felelősséget. Tisztában vagyok azzal, hogy közszereplőként minden elhangzott mondatomnak súlya van.

Bár tudom, hogy sajnos ez egy következmények nélküli ország, de én nem akarok következmények nélküli ember lenni. A Jobbik pedig nem lehet következmények nélküli párt. Ezért úgy határoztam, hogy azonnali hatállyal lemondok a Magyar Országgyűlés jegyzői, illetve a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről. Minderről tájékoztattam Gyöngyösi Mártont, képviselőcsoportunk vezetőjét, aki döntésemet elfogadta.

Az Országgyűlésben továbbra is egy olyan Magyarországért fogok dolgozni, ahol mindenki, aki a nemzet bizalmából bármilyen tisztséget betölthet, szavaiért és tetteiért vállalja a felelősséget.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.