23 útból egyet sikerül felújítani Gyulán, de pár hónap múlva repedezni kezdett az egész, és használhatatlanná vált

Tbg
2018 november 30., péntek 20:20
200

„Ilyen még nem volt 40 éves pályafutásom alatt, rapportra hívtak bennünket – mondta a napokban Virág Mihály, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Megyei Igazgatóságának vezetője a gyulai képviselő-testület gazdasági bizottságának ülésén” - írja a Magyar Narancs.

A lap részletesen foglalkozik a Gyula és a hozzátartozó Dénesmajor közötti út középső szakaszának nyári felújításával, amely annyira rosszul sikeredett, hogy pár hét alatt felrepedezett, szélei megsüppedtek. Ezért aztán a gyulai képviselőtestület rapportra hívta a Magyar Közút Zrt-t, hogy beszámoltassa őket a kudarcról.

Mint kiderült, a közutasok nem készítettek talajmechanikai vizsgálatot a felújítás előtt, így tulajdonképpen teljesen fölösleges volt beleölni azt a 192 millió forintot az 1,6 km-es szakaszocska felújítására, amely új alapozás nélkül nyilvánvalóan nem bírhatta sokáig.

De tanulságos a cikk szerint az is, hogy a szakemberek mivel védekeztek: állításuk szerint eleve sok út felújításából kellett választaniuk, és annak ellenére, hogy a kormány az országos főúthálózat jelentős felújítását ígérte 2017-2018-as évekre, 23 projektből csak ezt tudták megvalósítani. Részletek a lapban. (Magyar Narancs/Címlapfotó: Bod Tamás)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt