Érzékelővel ellátott ruhákat adtak bulizni induló nőkre, hogy kiderüljön, hányan érnek kéretlenül hozzájuk

ÉLET
2018 november 30., 13:55
comments 503

Reklámkampány elemeként készült, de így is figyelemreméltó eredménnyel zárult egy brazil kísérlet, melyben érzékelőkkel szereltek fel egy ruhát, majd ráadták olyan nőkre, aki elmentek este bulizni egy klubba Brazíliában, hogy kiderüljön, hányan fogdossák és érintik meg őket a tömegben.

A Schweppes által indított kampány célja azoknak a férfiaknak a meggyőzése volt, akik korábban felvett interjúk során magabiztosan állították, hogy a nők fogdosása nem része a helyi klubszíntérnek. 

A Ruha a Tiszteletért projekt keretében ezért érintésre és fogásra érzékeny érzékelőkkel szereltek fel egy ruhát, és a kutatók valós időben követhették, hogy mi történik vele, illetve viselőjével a tömegben. 

Mindössze négy óra alatt a három nőt összesen 157 alkalommal érintették meg kéretlenül a klubban: 

(via Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt