Magyarország újra vizes vébét rendezne, 2025-ben ésvagy 2027-ben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Népszava azt írja, Magyarország is jelezte a FINA-nál, hogy újra megrendezné a vizes sportok világbajnokságát, 2025-re és 2027-re is pályázna.

„A FINA pénteki hírlevele szerint a hétfői határidőig a magyar főváros mellett Ausztrália Melbourne-nel, Oroszország Kazannyal, Szerbia Belgráddal, az Egyesült Államok Greensboróval, valamint Kína és Ukrajna egy később megnevezendő helyszínnel jelezte érdeklődését.”

Január 25-én hirdeti ki a FINA a feltételeket, júniusban kell a pályázatokat leadni, amiről júliusban lesz döntés.

Magyarország 2017-ben rendezett vizes vébét Budapesten és Balatonfüreden, de nem sokáig maradunk vizes nemzetközi torna nélkül, 2020-ban az úszók, műugrók, vízilabdázók Eb-jét szervezi meg az ország, 2024-ben pedig rövidpályás vb-nek ad otthont. (Népszava)

A címlapképen Kormos János, a háromszoros Eb-bronzérmes műugró, Kormos Villő édesapja is ugrott a 60-64 éves korosztály versenyében, fotó: Máthé Zoltán

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.