Moszkvába szállítják a Kercsi-szorosnál foglyul ejtett ukrán tengerészeket*

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Moszkvába szállítják a Krímből a kercsi szorosban november 25-én foglyul ejtett ukrán tengerésztiszteket, jelentette be az oroszok megszállta ukrán félszigetért felelős orosz ombudsman, Ljudmila Lubina. "A parancsnoki állományt átszállítják Moszkvába, ügyükkel moszkvai és krími nyomozókból álló nagyszámú csoport foglalkozik majd" - mondta.

*UPDATE 10:17: Lubina később módosított korábbi tájékoztatásán, eszerint nem szak a parancsnokokat, hanem az összes fogságba esett tengerészt Moszkvába szállították.

A szimferopoli bíróság két hónapos előzetes letartóztatásba helyezte a tengerészeket, akiket a határvédelemért is felelős orosz titkosszolgálat, az FSZB határőrhajói ejtettek foglyul.

November 15-én az ukrán haditengerészet három hajója próbált Odesszából Mariupolba jutni. Mariupol a nemzetközi szerződések szerint közös ukrán-orosz területnek számító Azovi-tenger kikötője, az ukrán hajóknak a vonatkozó egyezmények szerint jogukban állt volna behajózni. Az orosz határőrök mégis lerohanták a megszállt Krím és Oroszország közti Kercsi-szoroson átkelő hajókat, és foglyul ejtették a 24 tengerészt. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.