Moszkvába szállítják a Kercsi-szorosnál foglyul ejtett ukrán tengerészeket*

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Moszkvába szállítják a Krímből a kercsi szorosban november 25-én foglyul ejtett ukrán tengerésztiszteket, jelentette be az oroszok megszállta ukrán félszigetért felelős orosz ombudsman, Ljudmila Lubina. "A parancsnoki állományt átszállítják Moszkvába, ügyükkel moszkvai és krími nyomozókból álló nagyszámú csoport foglalkozik majd" - mondta.

*UPDATE 10:17: Lubina később módosított korábbi tájékoztatásán, eszerint nem szak a parancsnokokat, hanem az összes fogságba esett tengerészt Moszkvába szállították.

A szimferopoli bíróság két hónapos előzetes letartóztatásba helyezte a tengerészeket, akiket a határvédelemért is felelős orosz titkosszolgálat, az FSZB határőrhajói ejtettek foglyul.

November 15-én az ukrán haditengerészet három hajója próbált Odesszából Mariupolba jutni. Mariupol a nemzetközi szerződések szerint közös ukrán-orosz területnek számító Azovi-tenger kikötője, az ukrán hajóknak a vonatkozó egyezmények szerint jogukban állt volna behajózni. Az orosz határőrök mégis lerohanták a megszállt Krím és Oroszország közti Kercsi-szoroson átkelő hajókat, és foglyul ejtették a 24 tengerészt. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.