Tömeges csalás a sencseni félmaratonon, 258 futó bukott le

sport
2018 november 30., 06:38
comments 153

Tömegével buktak le csalók a vasárnapi sencseni félmaratoni futóversenyen, írja a Guardian. A szervezők tájékoztatása szerint 258 futó próbált csalni:

  • legalább 18 futó indult hamis rajtszámmal;
  • három futó helyett más futotta le a távot;
  • 237-en pedig lerövidítették a távot.

Az utóbbiakat a versenyt fényképező fotósok és a sencseni utakat figyelő kamerák buktatták le. Némelyek egészen pofátlanok voltak, a verseny egyik szakaszán tucatjával vágtak át a bokrokon:

link Forrás

A Guardian szerint itt még egy kilométer lett volna a visszafordító kanyarig, vagyis akik itt átverekedték magukat a bokrokon, azok két kilométert rövidítettek, ez a 21 kilométeres versenytáv majdnem tíz százaléka.

"Mélységesen sajnáljuk a szabálysértéseket. A maratoni futás nem szimplán testgyakorlás, hanem az élet metafórája. Minden futó magáért felel" - közölték a szervezők, akik a rajtszámmal csalókat és azt a három futót, akik mások helyett futottak, egész életükre kitiltották a versenyről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.