1,9 milliárdot ad a kormány valami sporttal kapcsolatos dologra, de titkosították, hogy pontosan mire is

2018 december 2., vasárnap 12:38
216

A kormány 1,9 milliárd forintot csoportosított át sportberuházásokra, de nem árulják el, pontosan mire, ugyanis azt titkosították. A hvg.hu azt írja, a csillebérci Hosszú Katinka Sportakadémia állhat a háttérben, de az úszó azt mondta, ő erről nem tud semmit.

A kormány egy határozattal összesen majdnem 5,8 milliárd forintot vett el az uniós pályázatokhoz szánt forrásokból, ebből 3,8 milliárdot eszközbeszerzésre, 1,9 milliárdot pedig sportcélú ingatlanvásárlásokra és -beruházásokra akarnak költeni. De hogy miért kellett titkosítani a pénz pontos célját, nem tudni. A hvg.hu szerint a Csillebérci Szabadidőközpont helyére tervezett, Hosszú Katinkáról elnevezett sportakadémia kerülhet ennyibe, amihez a telket az állam már 2017-ben 300 millió forintos felárral, 1,8 milliárdért megvette a Magyar Úttörők Szövetségétől és egy magáncégtől. z adásvételről szóló megállapodást szintén titkosították még tavaly, 10 évre.

Ezen kívül 2017-ben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő pont arról a költségvetési sorról finanszírozta a telekvásárlást, mint amelyikre most az 1,9 milliárd került, innen gyanítható, hogy ez az átcsoportosítás is a csillebérci akadémiával kapcsolatos.

Az ingatlan adásvétele is gyanús körülmények között zajlott, az állam évekig pereskedett az Úttörők Szövetségével, és annak ellenére fizettek ki hirtelen 1,8 milliárdot, hogy a bíróságon nyerésre álltak.

A hvg.hu megkereste Hosszú Katinka sajtófőnökét, aki azt mondta, ők semmit sem tudnak a mostani átcsoportosításról.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt