Polgárőr volt a szikszói kettős gyilkosság gyanúsítottja, fel is szólalt az eset miatt összehívott gyűlésen

Pénteken jelentette be a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség, hogy elfogták azt az 57 éves szikszói férfit, akit 2011-es kettős gyilkossággal gyanúsítanak. A különösen brutális esetben egy idős házaspárt gyilkoltak meg saját otthonukban, fejszével verték agyon őket, az ügy országos felháborodást keltett. 

A gyanúsított, Sz. Sándor pedig polgárőr volt a településen, köztiszteletben álló figurának tartották, írja a Blikk.

Sz. Sándor 2011 tavaszán, a gyilkosság után még a nyilvánosság elé is állt a településen összehívott gyűlésen, és az Index akkori videóriportjában látható, hogy a polgármester mellett beszélt arról, hogy nehéz a polgárőrök helyzete. 

A gyilkosság előtt a házaspár furcsa telefonhívást kapott - valaki rendőrnek adta ki magát, és azt mondta, hagyják nyitva a kapujukat, mert betörtek hozzájuk, és a rendőrök már úton vannak a helyszínre. Gyanút fogtak, ezért a segélyhívót tárcsázták, ahol azt a tanácsot kapták, zárkózzanak be. A gyilkos mégis bejutott.

A rendőrség hét évvel később találta meg a férfit, akit ügyvédje szerint ráadásul egy másik idős embert megtámadásával is meggyanúsíthatnak.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.