Polgárőr volt a szikszói kettős gyilkosság gyanúsítottja, fel is szólalt az eset miatt összehívott gyűlésen

2018 december 3., hétfő 9:11
73

Pénteken jelentette be a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség, hogy elfogták azt az 57 éves szikszói férfit, akit 2011-es kettős gyilkossággal gyanúsítanak. A különösen brutális esetben egy idős házaspárt gyilkoltak meg saját otthonukban, fejszével verték agyon őket, az ügy országos felháborodást keltett. 

A gyanúsított, Sz. Sándor pedig polgárőr volt a településen, köztiszteletben álló figurának tartották, írja a Blikk.

Sz. Sándor 2011 tavaszán, a gyilkosság után még a nyilvánosság elé is állt a településen összehívott gyűlésen, és az Index akkori videóriportjában látható, hogy a polgármester mellett beszélt arról, hogy nehéz a polgárőrök helyzete. 

A gyilkosság előtt a házaspár furcsa telefonhívást kapott - valaki rendőrnek adta ki magát, és azt mondta, hagyják nyitva a kapujukat, mert betörtek hozzájuk, és a rendőrök már úton vannak a helyszínre. Gyanút fogtak, ezért a segélyhívót tárcsázták, ahol azt a tanácsot kapták, zárkózzanak be. A gyilkos mégis bejutott.

A rendőrség hét évvel később találta meg a férfit, akit ügyvédje szerint ráadásul egy másik idős embert megtámadásával is meggyanúsíthatnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt