Polgárőr volt a szikszói kettős gyilkosság gyanúsítottja, fel is szólalt az eset miatt összehívott gyűlésen

bűnügy
2018 december 03., 09:11
comments 70

Pénteken jelentette be a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség, hogy elfogták azt az 57 éves szikszói férfit, akit 2011-es kettős gyilkossággal gyanúsítanak. A különösen brutális esetben egy idős házaspárt gyilkoltak meg saját otthonukban, fejszével verték agyon őket, az ügy országos felháborodást keltett. 

A gyanúsított, Sz. Sándor pedig polgárőr volt a településen, köztiszteletben álló figurának tartották, írja a Blikk.

Sz. Sándor 2011 tavaszán, a gyilkosság után még a nyilvánosság elé is állt a településen összehívott gyűlésen, és az Index akkori videóriportjában látható, hogy a polgármester mellett beszélt arról, hogy nehéz a polgárőrök helyzete. 

A gyilkosság előtt a házaspár furcsa telefonhívást kapott - valaki rendőrnek adta ki magát, és azt mondta, hagyják nyitva a kapujukat, mert betörtek hozzájuk, és a rendőrök már úton vannak a helyszínre. Gyanút fogtak, ezért a segélyhívót tárcsázták, ahol azt a tanácsot kapták, zárkózzanak be. A gyilkos mégis bejutott.

A rendőrség hét évvel később találta meg a férfit, akit ügyvédje szerint ráadásul egy másik idős embert megtámadásával is meggyanúsíthatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.