A robotpilóta átvette az irányítást a részeg sofőrtől, több rendőrkocsi kellett hozzá, hogy megállítsák a kocsit

Alexander Samek alighanem becsípett, mielőtt elaludt egy Tesla Model S volánjánál, a robotpilóta viszont folytatta az utat az autópályán, mintegy 70 mérföld/óra sebességgel.

A rendőrök látták, hogy a sofőr nincs ébren, és utánaeredtek. Gyorsan rájöttek, hogy ha az autó egyenletes sebességgel halad vonalon belül, az nem az öntudatlan sofőrnek köszönhető, de hiába szirénáztak, se a férfi, se az autopilóta nem hallgatott rájuk. Ezért elmésen taktikát váltottak: a kiérkező erősítéssel együtt besoroltak a jármű elé, amely reagált a forgalom változására, és szépen lelassult, majd leállt. Alexander Sameket felébresztették és őrizetbe vették.

Részegen vezetni természetesen illegális akkor is, ha van robotpilótánk. A Tesla érthetően elmagyarázza a vásárlóinak, hogy figyelniük kell az utat akkor is, ha átadják a vezetést a gépnek. Arról viszont már komoly viták folynak, hogy eleget tesz-e a Tesla a szolgáltatással való emberi visszaélés ellen.

Ebben a konkrét esetben még az is felmerült, hogy a robotpilóta vajon megmentette a sofőr életét, amikor nem engedte lehajtani az útról, vagy éppen azért aludt el a férfi, mert tudta, hogy megteheti? (Wired, Techspot)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.