Az európai politika legbefolyásosabbjai közé választotta Pardavi Mártát a Politico

Simicska Lajos és Orbán Viktor után újabb magyar, Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke is felkerült a Politico Europe a legbefolyásosabb európai közszereplőket díjazó "Politico 28" listájára.

A Politico 2015-ben Orbán Viktort nevezte Európa legmeghatározóbb figurájának, miután a magyar határ lezárásával nekiment a hidegháború utáni politikai rendnek. Orbánt ezen a listán "konzervatív bomlasztóként" jellemezték.

Pardavi most szintén a bomlasztók közé került a listán, Jeremy Corby, a német-török Ali Can, a dán Mattias Tesfaye, az ír Mary Lou McDonald, a görög Eleni Touloupaki, az osztrák Herbert Kickl, a belga Mishcaël Modrikamen és a román Mihai Sora társaságában.

Tavaly Simicska Lajos került fel a listára Magyarországról.

A 28-as listát idén amúgy Matteo Salvini, Olaszország fasiszta belügyminisztere vezeti.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.