Az európai politika legbefolyásosabbjai közé választotta Pardavi Mártát a Politico

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Simicska Lajos és Orbán Viktor után újabb magyar, Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke is felkerült a Politico Europe a legbefolyásosabb európai közszereplőket díjazó "Politico 28" listájára.

A Politico 2015-ben Orbán Viktort nevezte Európa legmeghatározóbb figurájának, miután a magyar határ lezárásával nekiment a hidegháború utáni politikai rendnek. Orbánt ezen a listán "konzervatív bomlasztóként" jellemezték.

Pardavi most szintén a bomlasztók közé került a listán, Jeremy Corby, a német-török Ali Can, a dán Mattias Tesfaye, az ír Mary Lou McDonald, a görög Eleni Touloupaki, az osztrák Herbert Kickl, a belga Mishcaël Modrikamen és a román Mihai Sora társaságában.

Tavaly Simicska Lajos került fel a listára Magyarországról.

A 28-as listát idén amúgy Matteo Salvini, Olaszország fasiszta belügyminisztere vezeti.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.