Az ukránok szerint Oroszország részlegesen feloldotta a kercsi blokádot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Oroszország részlegesen feloldotta az Azovi-tenger partján fekvő ukrajnai, bergyanszki és a mariupoli kikötők blokádját, jelentette be kedden Volodimir Omeljan ukrán infrastrukturális miniszter a tárca sajtószolgálatának közleménye szerint. Tákékoztatása szerint hétfőn már mindkét irányba közlekedtek hajók a Kercsi-szorosban, ahol november 25-én az orosz FSZB határőrhajója lerohant három ukrán hadihajót. Az ukrán tengerészeket azóta Moszkvába hurcolták.

Omeljan tájékoztatása szerint az orosz hatóságok még mindig megállítják, de átvizsgálás után továbbengedik az ukrán kikötőkbe tartó, vagy onnan érkező hajókat. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.