Hoffmann Rózsa a CEU költözéséről: Nem történt itt olyan tragédia, amiből újabb botrányt kell kavarni

2018 december 4., kedd 7:50
268

A politikától és szerepléstől fél éve visszavonult egykori oktatásügyi államtitkár az ATV esti műsorában, az Egyenes Beszédben beszélt az oktatás jelenlegi helyzetéről. Hoffmann Rózsa leszögezte, a hibákért nem érzi magát felelősnek, és amúgy is idő kell ahhoz, hogy az intézkedések hatásai meglátsszanak. 

A CEU elűzéséről Hoffmann útközben értesült, erről - szigorúan magánemberként - az a véleménye, hogy nem a magyar kormány űzte ki az egyetemet, hanem az egyetem vezetése döntött a költözés mellett. Szerinte 

„Bécs nincs a világ végén, eddig is jártak magyar fiatalok bécsi egyetemekre.”

A rektorhelyettes elkeseredését vagy indulatát - emberileg, magánemberként - megérti, de hát - mint mondta - eddig is ingáztak a tanárok Budapest és Bécs között. „Bécsig kiutazni sem olyan nehéz”. A volt oktatásügyi államtitkár úgy véli, ez egy túlpolitizált ügy, ami nem érint tömegeket.

„Én úgy látom, nem történt itt olyan tragédia, amiből újabb botrányt kell kavarni” 

- tette hozzá. Szerinte a helyzet most még kicsit jobb is lett, hiszen most már legalább nem korbácsolódnak tovább az egyetem körül kialakult indulatok. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt