Hoffmann Rózsa a CEU költözéséről: Nem történt itt olyan tragédia, amiből újabb botrányt kell kavarni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A politikától és szerepléstől fél éve visszavonult egykori oktatásügyi államtitkár az ATV esti műsorában, az Egyenes Beszédben beszélt az oktatás jelenlegi helyzetéről. Hoffmann Rózsa leszögezte, a hibákért nem érzi magát felelősnek, és amúgy is idő kell ahhoz, hogy az intézkedések hatásai meglátsszanak. 

A CEU elűzéséről Hoffmann útközben értesült, erről - szigorúan magánemberként - az a véleménye, hogy nem a magyar kormány űzte ki az egyetemet, hanem az egyetem vezetése döntött a költözés mellett. Szerinte 

„Bécs nincs a világ végén, eddig is jártak magyar fiatalok bécsi egyetemekre.”

A rektorhelyettes elkeseredését vagy indulatát - emberileg, magánemberként - megérti, de hát - mint mondta - eddig is ingáztak a tanárok Budapest és Bécs között. „Bécsig kiutazni sem olyan nehéz”. A volt oktatásügyi államtitkár úgy véli, ez egy túlpolitizált ügy, ami nem érint tömegeket.

„Én úgy látom, nem történt itt olyan tragédia, amiből újabb botrányt kell kavarni” 

- tette hozzá. Szerinte a helyzet most még kicsit jobb is lett, hiszen most már legalább nem korbácsolódnak tovább az egyetem körül kialakult indulatok. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.