Hoffmann Rózsa a CEU költözéséről: Nem történt itt olyan tragédia, amiből újabb botrányt kell kavarni

A politikától és szerepléstől fél éve visszavonult egykori oktatásügyi államtitkár az ATV esti műsorában, az Egyenes Beszédben beszélt az oktatás jelenlegi helyzetéről. Hoffmann Rózsa leszögezte, a hibákért nem érzi magát felelősnek, és amúgy is idő kell ahhoz, hogy az intézkedések hatásai meglátsszanak. 

A CEU elűzéséről Hoffmann útközben értesült, erről - szigorúan magánemberként - az a véleménye, hogy nem a magyar kormány űzte ki az egyetemet, hanem az egyetem vezetése döntött a költözés mellett. Szerinte 

„Bécs nincs a világ végén, eddig is jártak magyar fiatalok bécsi egyetemekre.”

A rektorhelyettes elkeseredését vagy indulatát - emberileg, magánemberként - megérti, de hát - mint mondta - eddig is ingáztak a tanárok Budapest és Bécs között. „Bécsig kiutazni sem olyan nehéz”. A volt oktatásügyi államtitkár úgy véli, ez egy túlpolitizált ügy, ami nem érint tömegeket.

„Én úgy látom, nem történt itt olyan tragédia, amiből újabb botrányt kell kavarni” 

- tette hozzá. Szerinte a helyzet most még kicsit jobb is lett, hiszen most már legalább nem korbácsolódnak tovább az egyetem körül kialakult indulatok. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.