Legalizálnák a varázsgomba fogyasztását Oregonban

külföld
2018 december 04., 14:46

Az oregoni állami igazságügyminiszter jóváhagyta a szavazásra bocsátandó kérdés szövegét, ami alapján arról döntenek, engedélyezik-e az államban a hallucinogén (varázs)gombák használatát.

A tervezet szerint csökkentenék a pszilocibin előállításáért, árusításáért és birtoklásáért kiszabható büntetési tételeket, a fogyasztást pedig demkriminalizálnák. A pszilocibin az a hatóanyag, ami a hallucigonén vagy pszichoaktív gombák varázshatásáért felel, és ami nemcsak arra jó, hogy utazzon egyet a felhasználó, de segíthet a depressziós páciensek agyának „újraindításában” és az autoriter politikai nézetek visszaszorítására is alkalmas lehet. Egy helyi szervezet, az Oregon Psilocybin Society azt tervezi, ebben a hónapban 140 ezer aláírást gyűjtenek, hogy a témát 2020-ban szavazásra bocsáthassák. A szövetségi kormány még a hetvenes években kezdte el ellenőrizni a pszichoaktív gombák felhasználását. Hasonló, a legalizációra irányuló törekvések vannak Kaliforniában is.

(AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.