Legalizálnák a varázsgomba fogyasztását Oregonban

külföld
2018 december 04., 14:46
comments 66

Az oregoni állami igazságügyminiszter jóváhagyta a szavazásra bocsátandó kérdés szövegét, ami alapján arról döntenek, engedélyezik-e az államban a hallucinogén (varázs)gombák használatát.

A tervezet szerint csökkentenék a pszilocibin előállításáért, árusításáért és birtoklásáért kiszabható büntetési tételeket, a fogyasztást pedig demkriminalizálnák. A pszilocibin az a hatóanyag, ami a hallucigonén vagy pszichoaktív gombák varázshatásáért felel, és ami nemcsak arra jó, hogy utazzon egyet a felhasználó, de segíthet a depressziós páciensek agyának „újraindításában” és az autoriter politikai nézetek visszaszorítására is alkalmas lehet. Egy helyi szervezet, az Oregon Psilocybin Society azt tervezi, ebben a hónapban 140 ezer aláírást gyűjtenek, hogy a témát 2020-ban szavazásra bocsáthassák. A szövetségi kormány még a hetvenes években kezdte el ellenőrizni a pszichoaktív gombák felhasználását. Hasonló, a legalizációra irányuló törekvések vannak Kaliforniában is.

(AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt