Polt Péter szerint az ügyészség politikamentesen végzi munkáját

POLITIKA
2018 december 04., 11:19
comments 210

Az ügyészség politikamentesen, objektíven, a jogszabályoknak megfelelően végzi munkáját - jelentette ki képviselői kérdésre Polt Péter legfőbb ügyész kedden az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt.

A Legfőbb Ügyészség elmúlt évről szóló beszámolója kapcsán elmondta: a szervezet tavaly is törvényesen és eredményesen dolgozott. Kérdésre válaszolva Polt Péter kifejtette: tavaly is folytatódott a rendkívül szoros együttműködés, ami korábban is jellemezte a magyar ügyészség és az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) kapcsolatát. Az OLAF hat ajánlást tett, kérve a nyomozás megindítását, amit két esetben elrendeltek. Háromban a már folyamatban lévő nyomozás iratanyagához csatolták az OLAF ajánlását, a hatodik ügyben pedig - amelyben korábban már volt nyomozás, de megszüntették - újra elrendelték a nyomozást.

Az, hogy az ügyészség milyen büszke arra, hogy milyen sokszor emelnek vádat az OLAF jelentései alapján, világos, erről még novemberben terjedelmes közleményt adtak közre. November elején a rendőrség közölte, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették az Elios Innovatív Zrt.-vel szembeni nyomozást. Az unió csalás elleni szerve (OLAF) 2018 januárjában zárta le két éves nyomozását Elios-ügyben és jutott arra, hogy súlyos szabálytalanságok övezték a cég közbeszerzéseit. Az Elios Zrt. Tiborcz István, Orbán Viktor vejének résztulajdona volt. Azóta kiderült, hogy a rendőrség több érintett önkormányzattól egyszerűen be sem kérte a szükséges dokumentumokat, ami alapján érdemben lehetett volna nyomozást folytatni.

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.