Van egy étterem, ahol ingyen eszik a gyerek, ha a szüleik leadják a telefonjukat

Az Egyesült Királyság egyik olasz ízeket kínáló étteremláncának egyik üzlete állt elő az ötlettel, hogy ha a felnőttek belemennek, hogy leadják a telefonjukat vacsora idejére, a gyerekek ételéért nem kell fizetniük. A Frankie & Benny egyik étterme november végén kezdett kísérletezni az ötlettel, hogy ezzel is elősegítse, hogy a családtagok többet beszélgessenek egymással az asztalnál. 

Az étteremlánc tavaly végzett egy felmérést, melyben 1500 ember viselkedését vizsgálták az étkezőasztalnál. Az eredmény meglehetősen lesújtó volt: a szülők majdnem negyede ismerte be (és ezek csak azok, akik beismerték), hogy nemcsak hogy nézik a telefonjukat vacsora közben, de akkor is használják azt, amikor a gyerekeik épp a napjukról mesélnek. A kampány december 7-ig tart.

(via Fatherly)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.