Van egy étterem, ahol ingyen eszik a gyerek, ha a szüleik leadják a telefonjukat

ÉLET
2018 december 04., 10:46
comments 114

Az Egyesült Királyság egyik olasz ízeket kínáló étteremláncának egyik üzlete állt elő az ötlettel, hogy ha a felnőttek belemennek, hogy leadják a telefonjukat vacsora idejére, a gyerekek ételéért nem kell fizetniük. A Frankie & Benny egyik étterme november végén kezdett kísérletezni az ötlettel, hogy ezzel is elősegítse, hogy a családtagok többet beszélgessenek egymással az asztalnál.

Az étteremlánc tavaly végzett egy felmérést, melyben 1500 ember viselkedését vizsgálták az étkezőasztalnál. Az eredmény meglehetősen lesújtó volt: a szülők majdnem negyede ismerte be (és ezek csak azok, akik beismerték), hogy nemcsak hogy nézik a telefonjukat vacsora közben, de akkor is használják azt, amikor a gyerekeik épp a napjukról mesélnek. A kampány december 7-ig tart.

(via Fatherly)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.