Van egy étterem, ahol ingyen eszik a gyerek, ha a szüleik leadják a telefonjukat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Egyesült Királyság egyik olasz ízeket kínáló étteremláncának egyik üzlete állt elő az ötlettel, hogy ha a felnőttek belemennek, hogy leadják a telefonjukat vacsora idejére, a gyerekek ételéért nem kell fizetniük. A Frankie & Benny egyik étterme november végén kezdett kísérletezni az ötlettel, hogy ezzel is elősegítse, hogy a családtagok többet beszélgessenek egymással az asztalnál. 

Az étteremlánc tavaly végzett egy felmérést, melyben 1500 ember viselkedését vizsgálták az étkezőasztalnál. Az eredmény meglehetősen lesújtó volt: a szülők majdnem negyede ismerte be (és ezek csak azok, akik beismerték), hogy nemcsak hogy nézik a telefonjukat vacsora közben, de akkor is használják azt, amikor a gyerekeik épp a napjukról mesélnek. A kampány december 7-ig tart.

(via Fatherly)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.