Egy informatikatanárt neveztek ki az egri vármúzeum élére

2018 december 5., szerda 12:08
232

Azt írja a Népszava, hogy miután vélhetően politikai okokból távozik az egri Dobó István Vármúzeum igazgatója, pár héttel később nyilvánosságra hozták: 2019. január 1-től Ringert Csaba lehet a vármúzeum új vezetője.

Ringert Csaba Fotó: Eger Tv/Youtube

Ringert nem történész, és nincs jogi vagy közgazdasági szakirányú végzettsége sem. Az MSZP-s Mirkóczki Zita, a DK-s Földvári Győző és az LMP-s Komlósi Csaba egri sajtótájékoztatóján azt mondták:

„Ez egy precedens értékű, politikai kinevezés, máshol mindenütt történész vagy régész vezeti a megyei gyűjtőkörű múzeumokat.”

A döntés a kinevezésről zárt közgyűlésen született, így a részleteiről nem beszélhetnek, de azt mondták, több szempontból sem felel meg a múzeumigazgatók kinevezését szabályozó törvénynek. Ezért az LMP-s Komlósi Csaba a megyei kormányhivatalhoz fordult, hogy akadályozza meg az új intézményvezető kinevezését, ami amúgy csak akkor lesz hatályos, ha az illetékes minisztérium is megerősíti.

A Népszava úgy tudja, Ringert korábban informatikát tanított egy egri általános iskolában, az Országos Doktori Iskola adatlapja szerint pedig 2015 óta az Egri Eszterházy Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájának hallgatója, „Adaptív pedagógiai módszerek a tanulók aktivizálásában” címmel jelent meg tanulmánya, abszolutóriuma megszerzésének várható ideje pedig 2019 augusztusa.

A Magyar Hang szeptemberben arról írt, hogy a háttérben a fideszes, „várügyekben túlbuzgó” Nyitrai Zsolt állhat, aki nagyobb befolyást szeretne a várban, és korábban több konfliktusa is volt Berecz Mátyás korábbi igazgatóval. (Népszava)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt