Egy informatikatanárt neveztek ki az egri vármúzeum élére

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Azt írja a Népszava, hogy miután vélhetően politikai okokból távozik az egri Dobó István Vármúzeum igazgatója, pár héttel később nyilvánosságra hozták: 2019. január 1-től Ringert Csaba lehet a vármúzeum új vezetője.

Ringert CsabaFotó: Eger Tv/Youtube

Ringert nem történész, és nincs jogi vagy közgazdasági szakirányú végzettsége sem. Az MSZP-s Mirkóczki Zita, a DK-s Földvári Győző és az LMP-s Komlósi Csaba egri sajtótájékoztatóján azt mondták:

„Ez egy precedens értékű, politikai kinevezés, máshol mindenütt történész vagy régész vezeti a megyei gyűjtőkörű múzeumokat.”

A döntés a kinevezésről zárt közgyűlésen született, így a részleteiről nem beszélhetnek, de azt mondták, több szempontból sem felel meg a múzeumigazgatók kinevezését szabályozó törvénynek. Ezért az LMP-s Komlósi Csaba a megyei kormányhivatalhoz fordult, hogy akadályozza meg az új intézményvezető kinevezését, ami amúgy csak akkor lesz hatályos, ha az illetékes minisztérium is megerősíti.

A Népszava úgy tudja, Ringert korábban informatikát tanított egy egri általános iskolában, az Országos Doktori Iskola adatlapja szerint pedig 2015 óta az Egri Eszterházy Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájának hallgatója, „Adaptív pedagógiai módszerek a tanulók aktivizálásában” címmel jelent meg tanulmánya, abszolutóriuma megszerzésének várható ideje pedig 2019 augusztusa.

A Magyar Hang szeptemberben arról írt, hogy a háttérben a fideszes, „várügyekben túlbuzgó” Nyitrai Zsolt állhat, aki nagyobb befolyást szeretne a várban, és korábban több konfliktusa is volt Berecz Mátyás korábbi igazgatóval. (Népszava)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.