Ezúttal egy sportlétesítmény építését fontolgatja a kormány

Az MTI robbantotta a bombát: ezúttal a sport infrastruktúráját tervezi fejleszteni a kabinet, ugyanis Nemzeti Öttusa Központ (NÖK) épülhet a Csillebérci Szabadidő és Ifjúsági Központ területén, ez derült ki a Magyar Közlönyben szerdán megjelent egyik kormányhatározatból.

Csendélet a Csillebérci SzabadidőközpontbólFotó: wikimedia commons

A szövegben a kormány azt írja, hogy támogatja a NÖK létrehozását, és az emberi erőforrások miniszterét bízza meg azzal, hogy - a Miniszterelnökséget vezető miniszter bevonásával - vizsgálja meg annak lehetséges helyszíneit, különös figyelemmel a csillebérci központ területére.

Az emberi erőforrások minisztere ezt követően - a kormányhatározat szerint - előterjesztést készít a NÖK létrehozása előkészítéséhez szükséges központi költségvetési források bemutatásával - áll még a rendeletben. 

Eddig arról volt szó egyébként, hogy Hosszú Katinka sportakadémiája kaphat majd helyett az egykori Csillebérci Szabadidőközpont helyén. Ezzel összefüggésben írta három napja a hvg.hu, hogy a kormány közel 2 milliárd forintot különített el egy meg nem nevezett sportprojektre.

A csillebérci telket az állam 1,8 milliárdért vásárolta meg a Magyar Úttörő Szövetségtől és egy magáncégtől. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.