Ezúttal egy sportlétesítmény építését fontolgatja a kormány

Az MTI robbantotta a bombát: ezúttal a sport infrastruktúráját tervezi fejleszteni a kabinet, ugyanis Nemzeti Öttusa Központ (NÖK) épülhet a Csillebérci Szabadidő és Ifjúsági Központ területén, ez derült ki a Magyar Közlönyben szerdán megjelent egyik kormányhatározatból.

Csendélet a Csillebérci SzabadidőközpontbólFotó: wikimedia commons

A szövegben a kormány azt írja, hogy támogatja a NÖK létrehozását, és az emberi erőforrások miniszterét bízza meg azzal, hogy - a Miniszterelnökséget vezető miniszter bevonásával - vizsgálja meg annak lehetséges helyszíneit, különös figyelemmel a csillebérci központ területére.

Az emberi erőforrások minisztere ezt követően - a kormányhatározat szerint - előterjesztést készít a NÖK létrehozása előkészítéséhez szükséges központi költségvetési források bemutatásával - áll még a rendeletben. 

Eddig arról volt szó egyébként, hogy Hosszú Katinka sportakadémiája kaphat majd helyett az egykori Csillebérci Szabadidőközpont helyén. Ezzel összefüggésben írta három napja a hvg.hu, hogy a kormány közel 2 milliárd forintot különített el egy meg nem nevezett sportprojektre.

A csillebérci telket az állam 1,8 milliárdért vásárolta meg a Magyar Úttörő Szövetségtől és egy magáncégtől.