Késes gyilkossággal „fenyegető” videó okozott riadalmat egy budapesti általános iskolában

INTERNET
2018 december 05., 05:51
comments 76

„Azt mondják, nagyon fájdalmas, ha elvágják a nyakad”, mondja egy karácsonyfa előtt ülő, késsel hadonászó figura egy videóban, ami budapesti általános iskolások zárt csoportjában kezdett terjedni. A fekete ruhás ember arról beszél, ha nem küldik tovább 30 percen belül 15 embernek a videót, akkor megkeresi őket és elvágja a nyakukat, ő maga pedig egyébként egy szellem.

A videót a Blikk oldalán meg is lehet nézni, és felnőtt fejjel persze láthatóan kamaszok szórakozásáról van szó, az egyik budapesti iskola 11 éves diákjai valóban megrémültek, amikor meglátták. 

„Nagyon megviselte a gyerekeket, úgy tudom, volt köztük olyan, aki teljesen kiborult, sírt, nem tudott aludni a videó miatt. Elmagyaráztuk nekik, hogy a fiú szavait, aki szellemnek vallja magát a videóban, nem kell komolyan venni, senki nem fog meghalni”, mondta az egyik szülő a Blikknek.

Az iskolában azt mondták, valóban történt ilyen, de kezelték a helyzetet. A videót pedig elküldték a rendőrségnek, zaklatás miatt indult eljárás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.