Kiadta a feladatot a Fidesz, a képviselők megpróbálták megoldani

2018 december 5., szerda 21:06
348

Hogy a legsikeresebb, azt csak azért nem lehet előre kijelenteni, mert az eddigiek is nagyszerűek voltak, de biztosan nem túlzás kijelenteni, hogy a magyar történelem EGYIK legsikeresebb nemzeti konzultációja zajlik éppen. 

A fideszes képviselőkön biztosan nem fog múlni. Többek egy belső hangra hallgatva egyszerre mutatták be a napokban, hogy éppen most írják alá a majdnem egy hónapja postára adott kérdőíveket. Mit lehet tenni, ha Font Sándorékhoz például a politikus szerint csak háromhetes késéssel hozta meg a posta? Mi lesz így a karácsonyi ajándékokkal? 

Miközben az ellenzék valahogyan már megkapta, és gúnyt is űzött belőle. Szűcs Lajos fideszes képviselő nem is állta meg szó nélkül, nekik is üzent, majd kizárólag azoknak kívánt áldott karácsonyt, akik kitöltötték a kérdőívet, ezzel is jelezve a konzultáció fontosságát.

Németh Szilárdéknál jutalmat érdemel a kézbesítő, ő már 3 hete kitölthette a kérdőívet. Látszik, hogy a képviselő/államtitkár a munkáját és az olvasnivalót tette félre, hogy azonnal véleményt nyilvánítson. A legközelebbi konzultáción érdemes arra figyelni, hogy az utolsó képen ne tűnjön úgy, mintha rejtegetné a harmadik kérdésre adott válaszát, aztán mintha a lap végére érve éppen arra készülne, hogy összegyűri az egészet.  

Pósán László azt is bebizonyította, hogy a lázadóbbak számára bizony van lehetőség a személyes megjegyzésekre is. 

Kara Ákos újítása, hogy az idősek se érezzék úgy, hogy a demográfiai kihívásokra adott válaszokról szóló konzultációból kihagyták őket.  

Óvádi Péter a mozgókép erejével - szinte észrevehetetlenül picit felgyorsítva - bizonyította be, hogy egy pillanat alatt meg lehet védeni a családokat. Ehhez a tollat varázspálcaszerűen időnként el kell húzni a kérdések felett, a második oldal már ezt sem igényli. Teljesen igaza van, a kormány minden bizonnyal alaposan megfontolta a kérdéseket, nekünk elég ikszelni az igeneket.   

Jó, ha a képviselő maga fordítja le az átlagemberek számára a kérdéseket.

De megvan az a veszélye, mintha minden nemzeti konzultáció kitöltéséhez kellene egy fideszes politikus. 

Nem árt, ha az országgyűlési képviselő szakmai felkészültségével, számítástechnikai ismereteivel nemcsak a választópolgárokat, hanem a térsége polgármestereit is segíti a konzultáció kitöltésében. 

Ha egyszer ment, utána már egyszerűbb a háttérből támogatva biztosítani a helyes válaszok megtalálását. 

Egyedi megoldás Solymár polgármesterétől, aki megnyitotta a gépét, majd papíron töltötte ki a kérdőívet. Majdnem hibátlan, talán csak az von le a kivitelezésből, nehogy egy pillanatig is úgy tűnjön, mintha puskázni kellene a helyes válaszokhoz ahelyett, hogy a megoldás jönne magától. 

Érdemes figyelmet fordítani a háttérre, hiszen ez mégiscsak a demokrácia ünnepe.

Szatmáry Kristóf és Kovács Zoltán. Utóbbi a jobb megoldás, de nem tökéletes. 

Vigh László megoldása Orbán Viktorral és egy feszülettel példás.  

Simonka György bokros ügyészségi teendői ellenére, személyes harcát háttérbe tolva is szánt időt arra, hogy népszerűsítse a kérdőívet polgármesterek körében. Teljes sikerrel.

Tessely Zoltán termékelhelyezése jelest érdemel. Óvodaátadásba rejtette a nemzeti konzultáció fontosságának hangsúlyozását.

Arra figyeljünk, hogy ne tűnjön úgy, mintha jelentést írnánk.

Nem szabad elhallgatni, hogy van, aki csalni próbált, az ott bizony láthatóan nem a kérdőív. Ne tegyünk úgy, mintha bármihez hasonlítható lenne a kérdőív fontossága.

Fotó: Farkas Sándor/Facebook


Az újabb lépés a postaládáknál készült videó. Itt nyugodtan lehet olyan személyes megjegyzéseket is tenni, amik igazán egyedivé teszik a fontos levél feladását. Michl Józsefé a szó:

 

És íme A KÉPVISELŐ, aki mindent egy képbe sűrítve hibátlant alkotott, fideszes toll, zászló, háttér, tényleg az összes részlet a helyén van:

Aki még nem töltötte ki a fideszes képviselők közül - konkrét nevek említése nélkül, de láttunk még ilyeneket - annak már Boldog István a mérce.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt