Kiadta a feladatot a Fidesz, a képviselők megpróbálták megoldani

POLITIKA
2018 december 05., 21:06
comments 330

Hogy a legsikeresebb, azt csak azért nem lehet előre kijelenteni, mert az eddigiek is nagyszerűek voltak, de biztosan nem túlzás kijelenteni, hogy a magyar történelem EGYIK legsikeresebb nemzeti konzultációja zajlik éppen. 

A fideszes képviselőkön biztosan nem fog múlni. Többek egy belső hangra hallgatva egyszerre mutatták be a napokban, hogy éppen most írják alá a majdnem egy hónapja postára adott kérdőíveket. Mit lehet tenni, ha Font Sándorékhoz például a politikus szerint csak háromhetes késéssel hozta meg a posta? Mi lesz így a karácsonyi ajándékokkal? 

link Forrás

Miközben az ellenzék valahogyan már megkapta, és gúnyt is űzött belőle. Szűcs Lajos fideszes képviselő nem is állta meg szó nélkül, nekik is üzent, majd kizárólag azoknak kívánt áldott karácsonyt, akik kitöltötték a kérdőívet, ezzel is jelezve a konzultáció fontosságát.

link Forrás

Németh Szilárdéknál jutalmat érdemel a kézbesítő, ő már 3 hete kitölthette a kérdőívet. Látszik, hogy a képviselő/államtitkár a munkáját és az olvasnivalót tette félre, hogy azonnal véleményt nyilvánítson. A legközelebbi konzultáción érdemes arra figyelni, hogy az utolsó képen ne tűnjön úgy, mintha rejtegetné a harmadik kérdésre adott válaszát, aztán mintha a lap végére érve éppen arra készülne, hogy összegyűri az egészet.  

link Forrás

Pósán László azt is bebizonyította, hogy a lázadóbbak számára bizony van lehetőség a személyes megjegyzésekre is. 

link Forrás

Kara Ákos újítása, hogy az idősek se érezzék úgy, hogy a demográfiai kihívásokra adott válaszokról szóló konzultációból kihagyták őket.  

link Forrás

Óvádi Péter a mozgókép erejével - szinte észrevehetetlenül picit felgyorsítva - bizonyította be, hogy egy pillanat alatt meg lehet védeni a családokat. Ehhez a tollat varázspálcaszerűen időnként el kell húzni a kérdések felett, a második oldal már ezt sem igényli. Teljesen igaza van, a kormány minden bizonnyal alaposan megfontolta a kérdéseket, nekünk elég ikszelni az igeneket.   

link Forrás

Jó, ha a képviselő maga fordítja le az átlagemberek számára a kérdéseket.

link Forrás

De megvan az a veszélye, mintha minden nemzeti konzultáció kitöltéséhez kellene egy fideszes politikus. 

link Forrás

Nem árt, ha az országgyűlési képviselő szakmai felkészültségével, számítástechnikai ismereteivel nemcsak a választópolgárokat, hanem a térsége polgármestereit is segíti a konzultáció kitöltésében. 

link Forrás

Ha egyszer ment, utána már egyszerűbb a háttérből támogatva biztosítani a helyes válaszok megtalálását. 

link Forrás

Egyedi megoldás Solymár polgármesterétől, aki megnyitotta a gépét, majd papíron töltötte ki a kérdőívet. Majdnem hibátlan, talán csak az von le a kivitelezésből, nehogy egy pillanatig is úgy tűnjön, mintha puskázni kellene a helyes válaszokhoz ahelyett, hogy a megoldás jönne magától. 

link Forrás

Érdemes figyelmet fordítani a háttérre, hiszen ez mégiscsak a demokrácia ünnepe.

photo_camera Szatmáry Kristóf és Kovács Zoltán. Utóbbi a jobb megoldás, de nem tökéletes. 

Vigh László megoldása Orbán Viktorral és egy feszülettel példás.  

link Forrás

Simonka György bokros ügyészségi teendői ellenére, személyes harcát háttérbe tolva is szánt időt arra, hogy népszerűsítse a kérdőívet polgármesterek körében. Teljes sikerrel.

link Forrás

Tessely Zoltán termékelhelyezése jelest érdemel. Óvodaátadásba rejtette a nemzeti konzultáció fontosságának hangsúlyozását.

link Forrás

Arra figyeljünk, hogy ne tűnjön úgy, mintha jelentést írnánk.

link Forrás

Nem szabad elhallgatni, hogy van, aki csalni próbált, az ott bizony láthatóan nem a kérdőív. Ne tegyünk úgy, mintha bármihez hasonlítható lenne a kérdőív fontossága.

photo_camera Fotó: Farkas Sándor/Facebook


Az újabb lépés a postaládáknál készült videó. Itt nyugodtan lehet olyan személyes megjegyzéseket is tenni, amik igazán egyedivé teszik a fontos levél feladását. Michl Józsefé a szó:

link Forrás

 

És íme A KÉPVISELŐ, aki mindent egy képbe sűrítve hibátlant alkotott, fideszes toll, zászló, háttér, tényleg az összes részlet a helyén van:

link Forrás

Aki még nem töltötte ki a fideszes képviselők közül - konkrét nevek említése nélkül, de láttunk még ilyeneket - annak már Boldog István a mérce.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.