"Még pár év és a jászolba is befekszik a polgi?"

POLITIKA
2018 december 05., 18:41
comments 271

Dunakeszi gyerekpopulációja is azon szerencsések közé tartozik, akik már az új típusú Mikulással találkoznak. Ez az új annyiban hasonlít a régire, hogy piros ruhája és fehér szakálla van, így aztán messziről felismerni, de az ajándékosztást átadja azoknak, akiknek nem kell álruha, hogy kitünjenek a tömegből, a hétköznapok mikulásainak, a fideszes politikusoknak. Tavaly szinte nem volt Magyarországon olyan ovis, akinek ne lett volna közös fotója egy Mikulás-csomagot osztogató politikussal, amit felnőttként is bármikor szívesen elővesz majd. Idén is megjelentek már azok, akik nem lövetnek gumilövedékkel az ovisok közé, hanem a Mikulás helyett mosolyt csalnak a kis gyermekek arcára.  

Nincs könnyű dolguk az elfoglalt politikusoknak, egyesével kell felkeresni az ovikat, kórházakat, de Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba nekik mutatott újat. A város megrendezte a szokásos nagy Mikulás-ünnepségét, Levente Péterrel és a kötelező pirosruhás-fehérszakállas statisztával, akit az ünnepség után az előtérben szépen leültettek egy székbe, kicsit arrébb attól az asztaltól, ahol a polgármester maga osztogatta a Mikulás után a teremből kiáramló gyerekeknek az ajándékot. 

photo_camera Fotó: Dióssi Csaba/Facebook

Olvasónk nem érti még a korszerűbb Mikulás koncepcióját, mert ezt írta a kedves kis ünnepségről:

„Hányinger volt, hogy a kisfiamnak el kellett magyaráznom, hogy a Mikulás bizonyára elfáradt, ezért a polgármester bácsi adja át a csomagot”. 

Azt írja, érti, pedig nem is érti:

„Értem én, hogy városi ünnepség, meg városi költségvetés, de émelyítően gyomorforgató így törleszkedni a Télapóhoz. Még pár év, és a jászolba is befekszik a polgi?”   

A csomagokkal aztán például már simán oda lehetett menni az üres puttonyos Mikuláshoz. Ideje másnak lejelenteni, ki volt jó és ki volt rossz.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.