Az izraeli külügyminisztérium tiltakozna a Sorsok Háza miatt, de Netanjahu megvédi Orbánt

Izrael egyeztetéseket folytat a magyar kormánnyal a Sorsok háza múzeum jövőbeli tartalmáról, számolt be az Axios. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember elején jelentette be, hogy a három éve készen lévő épületben nyíló holokauszt emlékközpontot az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel és a Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal együttműködve alakítják ki. 

Az Axios szerint az izraeli külügyminisztérium szorosan követte volna a folyamatot, és figyelmeztette volna Schmidt Máriát, hogy 

Izrael ellenez minden történelemhamisítási kísérletet. 

A külügy szerint félő, hogy Schmidt folytatja eddigi narratíváját, ami szerint a népirtást kizárólag a német nácik hajtották végre Magyarországon, abban a magyar állam, és a magyar nép nem vett részt tevékenyen. 

Fotó: DEBBIE HILL/AFP

A külügyminisztérium figyelmeztetése elé vágott azonban Benjamin Netanjahu miniszterelnök, és maga kezdeményezett párbeszédet a magyar kormánnyal a Sorsok Házáról. Csütörtökön Orbán két tanácsadója fog tárgyalni Netanjahu munkatársával, Reuven Azarral. Az eredmény borítékolható: a miniszterelnök támogatásáról biztosítja majd Orbánt és kormányát. Ahogy legutóbb a CNN-en is tette. A külügyet nem hívták meg az egyeztetésre. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.