Most nem a menekültek, hanem az LMBTIQ emberek említése miatt fúrnak meg egy közös EU-s állásfoglalást a magyar és a lengyel diplomaták

2018 december 6., csütörtök 8:42
404

A Politico foglalja össze a magyar és lengyel diplomácia legújabb uniós akcióját, amiben kivételesen nem a menekültek, hanem az LMBTIQ (Leszbikus-Meleg-Biszexuális-Transz-Interszexuális-Queer) emberek védelme volt elfogadhatatlan a két visegrádi ország képviselőinek.

Az EU közös álláspontot próbált elfogadni arról, hogy az online térben kik érdemelhetnek megkülönböztetett védelmet, és az eredetileg javasolt szöveg megemlítette a "fiatal LMBTIQ" embereket is.

Az ő említésük viszont nem volt elfogadható a magyar és lengyel kormánynak, erről az osztrák EU elnökség feljegyzést is küldött a tagországok uniós nagyköveteinek a Politico szerint. Az osztrák diplomaták erre új szövegjavaslattal álltak elő, amiben a "szexuális orientáció" lett volna a védett kategória, az LMBTIQ kikerült a szövegből, ahogy a nemek egyenlőségéről szóló rész is.

Ez viszont mások mellett a hollandoknak, a finnek és a máltaiaknak nem volt elfogadható, akik szerint igenis nevesíteni kell az LMBTQI embereket, és egyáltalán, megálljt parancsolni az EU alapértékeit támadó illiberális rezsimeknek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt