Most nem a menekültek, hanem az LMBTIQ emberek említése miatt fúrnak meg egy közös EU-s állásfoglalást a magyar és a lengyel diplomaták

POLITIKA
2018 december 6., 8:42
comments 400

A Politico foglalja össze a magyar és lengyel diplomácia legújabb uniós akcióját, amiben kivételesen nem a menekültek, hanem az LMBTIQ (Leszbikus-Meleg-Biszexuális-Transz-Interszexuális-Queer) emberek védelme volt elfogadhatatlan a két visegrádi ország képviselőinek.

Az EU közös álláspontot próbált elfogadni arról, hogy az online térben kik érdemelhetnek megkülönböztetett védelmet, és az eredetileg javasolt szöveg megemlítette a "fiatal LMBTIQ" embereket is.

Az ő említésük viszont nem volt elfogadható a magyar és lengyel kormánynak, erről az osztrák EU elnökség feljegyzést is küldött a tagországok uniós nagyköveteinek a Politico szerint. Az osztrák diplomaták erre új szövegjavaslattal álltak elő, amiben a "szexuális orientáció" lett volna a védett kategória, az LMBTIQ kikerült a szövegből, ahogy a nemek egyenlőségéről szóló rész is.

Ez viszont mások mellett a hollandoknak, a finnek és a máltaiaknak nem volt elfogadható, akik szerint igenis nevesíteni kell az LMBTQI embereket, és egyáltalán, megálljt parancsolni az EU alapértékeit támadó illiberális rezsimeknek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt