Bezár a Fidesz-közeli jordán üzletemberek luxushotelje a Klotild Palotában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Januárban bezár a Buddha-Bar Hotel a Ferenciek terén, miután a hotel üzemeltetésére kötött bérleti szerződés lejárt a Klotild palotában - közölte a vezetőség az MTI-vel pénteken.

Tájékoztatásuk szerint az épületet a tulajdonos értékesíti.

A döntés a céghez tartozó további egységeket nem érinti, jövőre újabb szállodaipari és ingatlanfejlesztési beruházásokat terveznek. 

A szállodát a Mellow Mood cégcsoport üzemelteti, amely 12 szállodát birtokol, illetve üzemeltet Budapest frekventált területein. Ennek tulajdonosa

két kormányközeli jordán üzletember.

Sameer Hamdan és Zuhair Awad pénzváltóból lettek milliárdos szállodások. A Buddha-Bart maga Orbán Viktor adta át Schmitt Pál jelenlétében, miután az Eximbank 7 milliárdos hitelt nyújtott hozzá. A két jordán rögtön utána megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét.

Orbán Viktor kezet fog Zaid Naffa nemzetbiztonsági kockázattal 2012 júniusában, a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségénFotó: MTI Fotó: Kollányi Péter

A jordánok jól jártak a belvárosi ingatlanmutyikkal és nekik privatizálták a Párisi udvart is. Annak tehát, hogy nem újítják meg a bérleti szerződésüket, szinte biztosan van valami politikai vonatkozása.

Az épület tulajdonosa az olasz Beghelli család cége, a vevő nem ismert.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.