Bezár a Fidesz-közeli jordán üzletemberek luxushotelje a Klotild Palotában

Januárban bezár a Buddha-Bar Hotel a Ferenciek terén, miután a hotel üzemeltetésére kötött bérleti szerződés lejárt a Klotild palotában - közölte a vezetőség az MTI-vel pénteken.

Tájékoztatásuk szerint az épületet a tulajdonos értékesíti.

A döntés a céghez tartozó további egységeket nem érinti, jövőre újabb szállodaipari és ingatlanfejlesztési beruházásokat terveznek. 

A szállodát a Mellow Mood cégcsoport üzemelteti, amely 12 szállodát birtokol, illetve üzemeltet Budapest frekventált területein. Ennek tulajdonosa

két kormányközeli jordán üzletember.

Sameer Hamdan és Zuhair Awad pénzváltóból lettek milliárdos szállodások. A Buddha-Bart maga Orbán Viktor adta át Schmitt Pál jelenlétében, miután az Eximbank 7 milliárdos hitelt nyújtott hozzá. A két jordán rögtön utána megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét.

Orbán Viktor kezet fog Zaid Naffa nemzetbiztonsági kockázattal 2012 júniusában, a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségénFotó: MTI Fotó: Kollányi Péter

A jordánok jól jártak a belvárosi ingatlanmutyikkal és nekik privatizálták a Párisi udvart is. Annak tehát, hogy nem újítják meg a bérleti szerződésüket, szinte biztosan van valami politikai vonatkozása.

Az épület tulajdonosa az olasz Beghelli család cége, a vevő nem ismert.