Bezár a Fidesz-közeli jordán üzletemberek luxushotelje a Klotild Palotában

Januárban bezár a Buddha-Bar Hotel a Ferenciek terén, miután a hotel üzemeltetésére kötött bérleti szerződés lejárt a Klotild palotában - közölte a vezetőség az MTI-vel pénteken.

Tájékoztatásuk szerint az épületet a tulajdonos értékesíti.

A döntés a céghez tartozó további egységeket nem érinti, jövőre újabb szállodaipari és ingatlanfejlesztési beruházásokat terveznek. 

A szállodát a Mellow Mood cégcsoport üzemelteti, amely 12 szállodát birtokol, illetve üzemeltet Budapest frekventált területein. Ennek tulajdonosa

két kormányközeli jordán üzletember.

Sameer Hamdan és Zuhair Awad pénzváltóból lettek milliárdos szállodások. A Buddha-Bart maga Orbán Viktor adta át Schmitt Pál jelenlétében, miután az Eximbank 7 milliárdos hitelt nyújtott hozzá. A két jordán rögtön utána megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét.

Orbán Viktor kezet fog Zaid Naffa nemzetbiztonsági kockázattal 2012 júniusában, a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségénFotó: MTI Fotó: Kollányi Péter

A jordánok jól jártak a belvárosi ingatlanmutyikkal és nekik privatizálták a Párisi udvart is. Annak tehát, hogy nem újítják meg a bérleti szerződésüket, szinte biztosan van valami politikai vonatkozása.

Az épület tulajdonosa az olasz Beghelli család cége, a vevő nem ismert.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.