Lezárják a Kossuth teret szombat délelőtt, pedig ott tüntetnének a szakszervezetek is

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

December 8. szombatra demonstrációt szervez a Magyar Szakszervezeti Szövetség a túlórákat szabályozó törvénymódosítás ellen. A tüntetők 10 órakor találkoznak a Jászai Mari téren, majd a Kossuth térre vonulnak,

illetve csak vonulnának, a Kossuth teret ugyanis a rendőrség reggel 6 és délután 14.30 között le fogja zárni.

Az erről december 5-én megjelent határozatot a Zoom.hu vette észre. A rendőrség a határozatban azt írja, azért van szükség a lezárásra, mert szombat délelőtt éppen a parlamentben fog tartózkodni Marek Kuchcinski, a lengyel parlament alsóházának elnöke. Az ő biztonsága érdekében van szükség a lezárásra.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.