Havasi: Amióta a honvédség új repülőgépeket vett, azokkal repül Orbán

honvédség
2018 december 08., 21:46
comments 285

Miután a Zoom.hu megírta, hogy egy újabb business jet-tel bővült a magyar légierő, a Magyar Honvédség közleményben ismerte el a vásárlást péntek délután. A korábban beszerzett két Airbus A319-es és az új szerzeményhez hasonló Dassault Falcon 7x érkezéséről hosszan számolt be a honvedelem.hu, de az utóbbinál csak azután vallották be a vásárlást, hogy azt a lap megírta.

Az Air Invest Kft. HA-LKN lajstromú, Dassault Falcon 900EX típusú gépe
photo_camera Az Air Invest Kft. HA-LKN lajstromú, Dassault Falcon 900EX típusú gépe Fotó: Alec Wilson/Flickr CC BY-SA 2.0

A repülők februári kecskeméti bemutatóján Simicskó István akkori hadügyminiszter még azt mondta: „a most beszerzett Airbus A319-esek nem kormánygépek, feladatuk a csapatszállítás, polgári személyek evakuálása és sebesültszállítás.” Lázár János akkori Miniszterelnökséget vezető miniszter is azt mondta, Simicskó mandátuma nem kormánygépek beszerzésére szól, hanem „a légi szállító képesség helyreállítására”.

A Honvédelmi Minisztérium nem hajlandó elárulni, hogy Orbánon kívül, akit már sokat láttak a gépből kilépni, ki használja azt a három repülőgépet, amiket a Magyar Honvédség és a minisztérium leghatározottabb állítása szerint nem kormánygépnek vettek.

Most Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke az RTL Klub Híradójának megerősítette, hogy korábban többször utazott magántulajdonú repülőgéppel a miniszterelnök, de nem bérelt akkor sem, azóta pedig, hogy a honvédség új gépeket vett, már azokkal repül.

Az, hogy a két private jet a honvédségé, meg hogy légierőnek hívják ezeket, alkalmas arra, hogy eltitkolhassák, mennyi pénz ment el ezeken.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.