Havasi: Amióta a honvédség új repülőgépeket vett, azokkal repül Orbán

honvédség
2018 december 8., 21:46
comments 287

Miután a Zoom.hu megírta, hogy egy újabb business jet-tel bővült a magyar légierő, a Magyar Honvédség közleményben ismerte el a vásárlást péntek délután. A korábban beszerzett két Airbus A319-es és az új szerzeményhez hasonló Dassault Falcon 7x érkezéséről hosszan számolt be a honvedelem.hu, de az utóbbinál csak azután vallották be a vásárlást, hogy azt a lap megírta.

photo_camera Az Air Invest Kft. HA-LKN lajstromú, Dassault Falcon 900EX típusú gépe Fotó: Alec Wilson/Flickr CC BY-SA 2.0

A repülők februári kecskeméti bemutatóján Simicskó István akkori hadügyminiszter még azt mondta: „a most beszerzett Airbus A319-esek nem kormánygépek, feladatuk a csapatszállítás, polgári személyek evakuálása és sebesültszállítás.” Lázár János akkori Miniszterelnökséget vezető miniszter is azt mondta, Simicskó mandátuma nem kormánygépek beszerzésére szól, hanem „a légi szállító képesség helyreállítására”.

A Honvédelmi Minisztérium nem hajlandó elárulni, hogy Orbánon kívül, akit már sokat láttak a gépből kilépni, ki használja azt a három repülőgépet, amiket a Magyar Honvédség és a minisztérium leghatározottabb állítása szerint nem kormánygépnek vettek.

Most Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke az RTL Klub Híradójának megerősítette, hogy korábban többször utazott magántulajdonú repülőgéppel a miniszterelnök, de nem bérelt akkor sem, azóta pedig, hogy a honvédség új gépeket vett, már azokkal repül.

Az, hogy a két private jet a honvédségé, meg hogy légierőnek hívják ezeket, alkalmas arra, hogy eltitkolhassák, mennyi pénz ment el ezeken.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt