Sólyom Lászlót lenyűgözte, milyen sokféle érdekes internetes oldal létezik

Örülhet az internet, Sólyom László volt köztársasági elnök ugyanis igencsak elégedett vele. Sólyom a frissen elindult Válasz Online-ra írt egy támogató cikket, ebben számol be arról, hogy

Az interneten valóban minden megtalálható, hiszen még a papírnál is türelmesebb: az autonómiának és az igényességnek is teret ad, menedéket nyújt. 

Sólyom a cikkben egészen komolyan elemzi, hogy a naponta egy téma mélyebb körüljárását ígérő független online lapnak hol lehet a helye az internetes sajtópiacon belül:

Hol van tehát a helye a Válasz Online-nak a nagy hírportálok (amelyekkel képtelenség lenne versenyezni) és az elektronikusan is elérhető hagyományos hetilapok között? A kísérlet részleteit én sem látom – nem tudom, milyen anyag lesz ebben az első számban, vagy a következőkben. Nem köti a lapot a napi hír frissessége, de éltetheti a naponta megújuló meglepetés: miről szól ma a Válasz? És hogyan? 

Az egykori köztársasági elnök szerint

A hetilap jelentős bizalmi tőkét hagyott rájuk. Más tőkét nem – de ez a szabadság sokkal többet ér: a Válasz Online nem függ oligarcháktól és/vagy politikusoktól. A NER-en belül nem volt számára hely, s most akívül élni fog. A közönség, amely értékrendje alapján magáénak vallotta a Heti Választ, megvan.

Sólyom boldog ember, mert az internet neki a legjobb arcát mutatja, nem is csoda, hogy ennyire optimista:

Keresés közben nemegyszer csodálkozva fedezek föl színvonalas oldalakat – nemcsak irodalomról vagy művészetekről, hanem más területetekről is, a tudományoktól szakmai kérdésekig. S lehet, hogy ezek szűkebb közönségükhöz szólnak, de üdítő, hogy mindig konkrétak, adott könyvet, szakmai témát mutatnak be, s minden megragadható, adatolt. Ezek nem a propaganda általánosításainak, igazolatlan állításainak, nem az „alternatív valóság” sulykolásának terei.Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.