Az Alkotmánybíróság elutasította a plakáttörvénnyel szembeni panaszt

Elutasította az Alkotmánybíróság a településkép védelméről szóló, más néven plakáttörvény ellen benyújtott indítványt, amit 55 országgyűlési képviselő adott be közösen, írja a hvg.hu.

Az Ab szerint „nem állapítható meg a támadott szabályozás közjogi érvénytelensége, nem kétharmados tárgykörbe tartozik, világosan értelmezhető a piaci szereplők számára, és nem ütközik a véleménynyilvánítás szabadságába sem”.

Ez még a tavaly nyári eset, amikor a Fidesznek épp nem volt kétharmada, ezért az egyébként kétharmadot igénylő módosítást egyszerűen becsomagolták a településképről szóló törvény módosításába - a cél ugyanis az volt, hogy a Fidesz vezetőit korrupcióval vádoló plakátok tömegei (aminek helyeit ekkoriban Simicska Lajos biztosított a Jobbiknak meglehetősen baráti áron) eltűnjenek az utcáról.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.