Az Alkotmánybíróság elutasította a plakáttörvénnyel szembeni panaszt

Elutasította az Alkotmánybíróság a településkép védelméről szóló, más néven plakáttörvény ellen benyújtott indítványt, amit 55 országgyűlési képviselő adott be közösen, írja a hvg.hu.

Az Ab szerint „nem állapítható meg a támadott szabályozás közjogi érvénytelensége, nem kétharmados tárgykörbe tartozik, világosan értelmezhető a piaci szereplők számára, és nem ütközik a véleménynyilvánítás szabadságába sem”.

Ez még a tavaly nyári eset, amikor a Fidesznek épp nem volt kétharmada, ezért az egyébként kétharmadot igénylő módosítást egyszerűen becsomagolták a településképről szóló törvény módosításába - a cél ugyanis az volt, hogy a Fidesz vezetőit korrupcióval vádoló plakátok tömegei (aminek helyeit ekkoriban Simicska Lajos biztosított a Jobbiknak meglehetősen baráti áron) eltűnjenek az utcáról.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.