Elfoglalta az ellenzék a parlamenti pulpitust

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője élőben közvetíti, ahogy az ellenzék lezárta a házelnöki pulpitus feljáratait, hogy megakadályozzák a rabszolgatörvényként ismertté vált módosítás megszavazását.

A terv szerint ezzel akadályoznák meg az ülés megkezdését. Az akcióban több frakció is részt vesz. Az ülésnek elvileg 10:15-kor kellett volna megkezdődnie. A terembiztosok egyelőre nem léptek közbe. 

Ellenzéki képviselők blokkolják a parlamenti pulpitus feljáratait

Nem az az első balhé a héten az Országgyűlésben: hétfőn a Jobbikból kilépett képviselők kivételével a teljes ellenzék kivonult a parlamenti ülésről, miután Kövér László házelnök egyetlen szavazással elintézte a hétfői napirendhez benyújtott 2925 ellenzéki javaslatot az Országgyűlésben.

10:54-kor az ülés levezetésére kijelölt Latorcai János is megérkezett a terembe, de az ellenzéki képviselők nem engedték fel a pulpitusra, így továbbra sem tudott megkezdődni az ülés.  

Erre 10:57-kor a szokásosnál is idegesebbnek tűnő Kövér László házelnök vette át az irányítást, és a padsorokból kezdte vezetni az ülést.

Fotó: Képernyőfotó

Majd Kövér átadta Latorcainak a szót, hogy a padsorból vezesse le az ülést.  A sípolás és kiabálások közben a kormánypárti frakciók megkezdték a napirenden szereplő törvények megszavazását.  Tordai szerint a szavazás levezénylése szabálytalan, mert Latorcai nem a pulpitusról és jegyzők nélkül vezeti az ülést. 

Amikor az ellenzék bevonult a Fidesz frakció elé, kisebb lökdösődés is kialakult a teremben, amire rövid időre bevonultak a terembe Orbán Viktor testőrei is.

A miniszterelnök testőrei körébenFotó: Tordai Bence élő közvetítése

A Kossuth tér környékén pedig megjelentek a Készenléti Rendőrség egységei:

 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.