Elfoglalta az ellenzék a parlamenti pulpitust

2018 december 12., szerda 9:06
2092

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője élőben közvetíti, ahogy az ellenzék lezárta a házelnöki pulpitus feljáratait, hogy megakadályozzák a rabszolgatörvényként ismertté vált módosítás megszavazását.

A terv szerint ezzel akadályoznák meg az ülés megkezdését. Az akcióban több frakció is részt vesz. Az ülésnek elvileg 10:15-kor kellett volna megkezdődnie. A terembiztosok egyelőre nem léptek közbe. 

Ellenzéki képviselők blokkolják a parlamenti pulpitus feljáratait

Nem az az első balhé a héten az Országgyűlésben: hétfőn a Jobbikból kilépett képviselők kivételével a teljes ellenzék kivonult a parlamenti ülésről, miután Kövér László házelnök egyetlen szavazással elintézte a hétfői napirendhez benyújtott 2925 ellenzéki javaslatot az Országgyűlésben.

10:54-kor az ülés levezetésére kijelölt Latorcai János is megérkezett a terembe, de az ellenzéki képviselők nem engedték fel a pulpitusra, így továbbra sem tudott megkezdődni az ülés.  

Erre 10:57-kor a szokásosnál is idegesebbnek tűnő Kövér László házelnök vette át az irányítást, és a padsorokból kezdte vezetni az ülést.

Fotó: Képernyőfotó

Majd Kövér átadta Latorcainak a szót, hogy a padsorból vezesse le az ülést.  A sípolás és kiabálások közben a kormánypárti frakciók megkezdték a napirenden szereplő törvények megszavazását.  Tordai szerint a szavazás levezénylése szabálytalan, mert Latorcai nem a pulpitusról és jegyzők nélkül vezeti az ülést. 

Amikor az ellenzék bevonult a Fidesz frakció elé, kisebb lökdösődés is kialakult a teremben, amire rövid időre bevonultak a terembe Orbán Viktor testőrei is.

A miniszterelnök testőrei körében Fotó: Tordai Bence élő közvetítése

A Kossuth tér környékén pedig megjelentek a Készenléti Rendőrség egységei:

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt