Hosszú Katinka ezüstérmet nyert a rövidpályás úszó vébén

sport
2018 december 12., 12:16
comments 32

Hosszú Katinka ezüstérmet nyert 100 méter háton a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon. A háromszoros olimpiai bajnoknak több mint egy órája volt a regenerálódásra a 200 méter pillangón aratott győzelme után, ami szerinte egyébként teljesen optimális.

Hosszú Katinka
photo_camera Hosszú Katinka Hangcsouban Fotó: STR/AFP

A szám magyar címvédője és világcsúcstartója kiválóan kapta el a rajtot, az iramot azonban az első ötvenen a mellette úszó két amerikai diktálta. Akárcsak a 200 méter pillangó fináléjában, a magyar versenyző ezúttal is az utolsó 25 méteren ment hatalmasat, és az utolsó métereken már úgy tűnt, legyőzheti Olivia Smoligát, végül 56.26 másodperces idővel csapott célba, az amerikai azonban egy hajszállal korábban érintette a falat, s hét százados előnnyel győzött. A harmadik helyen holtversenyben a brit Georgia Davies és az ausztrál Minna Atherton (56.74-56.74) végzett.

A 29 éves Hosszú a harmadik érmét szerezte a Kínában, kedden 400 méter vegyesen, szerdán korábban 200 méter pillangón védte meg világbajnoki címét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.