Kovács Zoltán Twitteren írta meg a Politicónak, hogy nem tekinti újságírónak az alkalmazottukat

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kormány nemzetközi szóvivője, és legfőképpen: úriember a Twitteren üzent a Politicónak. Azt írta, hogy nem tekinti újságírónak a lap Magyarországról is tudósító munkatársát, Bayer Lilit, ő ugyanis Kovács szerint inkább politikai aktivista. A szóvivő szerint a Politicónak el kellene gondolkodnia azon, megéri-e Bayer Lilit alkalmazniuk és fizetniük.

Bayer Lili többek közt olyan ügyekről írt, mint a magyar kormánymédia és a kormány civilek elleni akciói, köztük az, a Bayer Zsolt nevéhez fűződő lejáratási kísérlet, melyben az izraeli titkosszolgálathoz több szállal kötődő Black Cube nevű hírszerzőcég segítette a fideszeseket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.