Megszavazta a parlament a különbíróságok bevezetését

politika
2018 december 12., 10:06
comments 368

Szerdán a kormánypárti többség annak ellenére is megszavazta a közigazgatási bíróságokról szóló törvényjavaslatot, hogy az ellenzéki képviselők nem engedték fel a pulpitusra a levezető elnököt.

Ahogy erről a korábbi cikkünkben írtunk: ezzel minden akadály elhárul az elől, hogy a 2019-től a kormányzatnak fontos ügyekben már egy külön bírói szervezetrendszer döntsön, olyan bírókkal, akik teljes egészében a kormánytól, ezen belül is az igazságügy-minisztertől függnek.

Vagyis gyakorlatilag megszűnik a magyar államigazgatás bírói ellenőrzése. Ha valakinek gondja van a kormány által irányított szervek valamilyen döntésével, a jövőben csak olyan bíróságnál keresheti az igazát, amik szintén a kormány befolyása alatt állnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.