Rendőrség: Öt rendőr is megsérült, a könnygázt a tüntetők provokálták

Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Szerda este Budapest több pontján is egymásnak feszültek a túlóratörvény ellen tüntetők és a rendőrök. A Fidesz-székháznál elterjedt, hogy a rendőrök könnygázt vetettek be a tömegoszlatásra, azonban a rendőrség ezt tagadta, egy közleményben azt írták, az egyik tüntető fújt ki rájuk paprikasprayt, és két rendőr meg is sérült.

Később aztán a Kossuth téren többször is előkerült a rendőrök kezében a paprikapray, és több tüntetőt is bőséggel lefújtak.

Fotó: Halász Júlia

A BRFK később azt írta, hogy a Kossuth téren az egyre agresszívebben viselkedő tüntetők provokálják a rendőröket, többen tojást, sörösdobozokat dobtak a biztosítási feladatokra kivezényelt rendőrök felé. A rendőrök parancsnoka ezért elrendelte a védőfelszerelés használatát. A rendőrök testpáncélt, védősisakot vettek fel, ennek ellenére több rendőr is megsérült.

A közleményük szerint „a fokozódó agresszivitás megtörésére” könnygázt alkalmaztak. 

A rendőrök később arról számoltak be, hogy tüntetők egy része megkísérelt betörni az Országgyűlés épületébe, amit a rendőrség megakadályozott. Egy másik csoport a Lánchídra vonult, ahol a forgalmat akadályozza. A demonstrálók harmadik csoportja a Kossuth téren provokálja a rendőröket, építési törmeléket, hanggránátokat, pirotechnikai termékeket, tojást, és minden mást dobál a rendőrök felé. A megsérült rendőrök száma ötre emelkedett.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.