A Politico szerint Kovács Zoltánnak fogalma sincs a sajtószabadságról

Kovács Zoltán államtitkár és a magyar kormány nemzetközi szóvivője szerdán írta ki a Twitterre, hogy nem újságírónak, hanem politikai aktivistának tekinti a Politico Magyarországról is tudósító munkatársát, Bayer Lilit, aki többek közt a magyar kormány és a fideszes média meg az izraeli magántitkosszolgálat, a Black Cube együttműködéséről is beszámolt.

Kovács arról is írt, hogy a Politicónak végig kellene gondolnia, megéri-e fizetniük Bayer Lilit. A Politico a csütörtöki hírlevelében válaszolt Kovácsnak, azt írták, nem mintha ez Kovács dolga lenne, de a politikus üzenete sokat elárul a modoráról és arról, mennyire nem érti a sajtószabadságot.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.