A Politico szerint Kovács Zoltánnak fogalma sincs a sajtószabadságról

Kovács Zoltán államtitkár és a magyar kormány nemzetközi szóvivője szerdán írta ki a Twitterre, hogy nem újságírónak, hanem politikai aktivistának tekinti a Politico Magyarországról is tudósító munkatársát, Bayer Lilit, aki többek közt a magyar kormány és a fideszes média meg az izraeli magántitkosszolgálat, a Black Cube együttműködéséről is beszámolt.

Kovács arról is írt, hogy a Politicónak végig kellene gondolnia, megéri-e fizetniük Bayer Lilit. A Politico a csütörtöki hírlevelében válaszolt Kovácsnak, azt írták, nem mintha ez Kovács dolga lenne, de a politikus üzenete sokat elárul a modoráról és arról, mennyire nem érti a sajtószabadságot.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.