Az amerikai nagykövetet elszomorítaná, ha orosz csapatok rohannák le Magyarországot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"A tény, hogy elmennek, összetöri a szívem, borzasztónak tartom" - jelentette ki a 168 órának adott interjújában a CEU kiutálásáról David Cornstein amerikai nagykövet, aki az interjúban azt állította, hogy az egyetem ügye egy volt a prioritásai közül. Ehhez képest ő volt az, aki a CEU körüli vitát Orbán és Soros belügyének nevezte, és ezt most lényegében az interjújában is megismételte.

Ő ugyanis azt a folyamatot, hogy a magyar kormány hirtelen teljesen új feltételeket állít egy az országban már bő két évtizede működő egyetem működéséhez, majd annak ellenére sem hajlandó aláírni az önmaga által feltételként szabott államközi megállapodásokat, hogy az egyetem minden új követelményt is teljesített, "két roppant erős ember" vitájaként értelmezte. "Ők nem fognak megegyezni semmiben" - mondta Orbánról és Sorosról. "Itt egyetlen dolog számított: az utálat a két férfi között, akik sosem fognak egyetérteni egymással semmiben" - mondta.

Az interjú adott némi bepillantást az amerikai külpolitika valódi prioritásaiba is. Cornstein kérdés nélkül, magától kezdett beszélni a magyar-ukrán konfliktusról, amit rendezni kell, mert Cornstein szomorú lenne, ha "az orosz csaptaok behatolnának Magyarországra", amitől csak Ukrajna választja el őket. Épp ezért "megoldást kell találnunk az ukrán problémára", mondta. (168 óra via HVG)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.