Brüsszelben rendőrségi eljárás indult a magyar kormány plakátos kisbuszának vezetője ellen

2018 december 13., csütörtök 15:59
190

Az európai liberális frakció elindított egy kampányt, aminek központjában Orbán és a a fideszes korrupció állt. Készíttettek egy molinót, amit feltettek egy kisbuszra, a kisbusz pedig a Momentum meghívására Magyarországon is járt.

A magyar kormány annyira megsértődött ezen a kampányon, hogy csináltattak ők is egy molinót, amin az európai liberális frakció egyik vezetője, Guy Verhofstadt szerepel és terrortámadásokról készült fotók. A plakát üzenete, hogy Guy Verhofstadt egyik korábbi kijelentése szerint nincs migrációs  válság, mégis százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta.

Ezt a molinót egy kisbuszra tette a kormány (milyen eredeti ötlet), a járművet pedig Brüsszelbe küldték, hogy ott furikázzon ide-oda.

December elején azonban a Magyar Kormány Facebook oldalán megjelent egy videó, amin Dömötör Csaba, a propagandaminisztérium parlamenti államtitkára azzal vádolja Belgiumot és Brüsszelt, hogy ott cenzúra van, mivel Dömötör szerint belga rendőrök a a napokban megállították a magyar kisbuszt, igazoltatták a sofőrt és leszedették vele a plakátot a kocsiról.

Holott Dömötör szerint „a plakátos autó a véleménynyilvánítás fontos eszköze”.

Az Euronews megkérdezte a brüsszeli rendőrséget az ügyről, a rendőrök pedig elismerték, hogy valóban megállították a kisbuszt, és indult eljárás a sofőr ellen, de azt nem árulták el, pontosan miért. (Euronews)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt