Mészáros Lőrinc ráfordul a kínai turistákra

2018 december 13., csütörtök 15:27
54

Kína egyik legjelentősebb idegenforgalmi vállalatával, a BTG-Csienkuo-csoporttal kötött együttműködési megállapodást a Mészáros Lőrinc vállalatbirodalmába tartozó Hunguest Hotels.

A társaság csütörtöki közleménye szerint 10 éves szakmai és gazdasági együttműködés veszi kezdetét a megállapodással, amelybe a gazdasági lehetőségek fejlesztése, a társadalmi szerepvállalás erősítése, szakmai képzések, magyar és kínai napok rendezése is beletartozik. Az együttműködés később az üzleti-gazdasági kapcsolatokra is kiterjedhet, emellett magyar- és kínaibarát szállodák is létesülnek, hogy a vendégek idegen környezetben is anyanyelvükön tájékozódhassanak - írták.

A Hunguest Hotels arra számít, hogy az együttműködéssel jobban kihasználhatja a távol-keleti ország turisztikai lehetőségeit.

Az együttműködés előkészítését a pekingi magyar nagykövetség, a pekingi Magyar Kulturális Intézet, illetve a Magyar Értékek és Hungarikumok Szövetsége segítette. 

A BTG-Csienkuo-csoport azon túl, hogy 20 városban 110 felsőkategóriás business, illetve resort hotelt üzemeltet, légitársaságot is működtet, valamint flottakezeléssel, szórakoztatóparkok üzemeltetésével, továbbá bevásárlóközpontok fejlesztésével is foglalkozik. Éves árbevétele meghaladja az 1000 milliárd forintnyi jüant. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt