Pintér: A közelmúltban ilyen mértékű és intenzitású támadás nem ért magyar rendőrt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Belügyminisztérium közleményt adott ki, amiben leírták, mi volt az operatív értekezleten, amin Pintér Sándor értékelte a szerda esti, túlóratörvény ellen szervezett tüntetést.

Dr. Pintér Sándor a Kormány nevében köszönetet mondott a biztosításban résztvevő rendvédelmi állomány helytállásáért - írták.

A miniszter szerint a közelmúltban ilyen mértékű és intenzitású támadás nem ért magyar rendőrt. Azokat a rendőröket, akik testi épségük kockáztatásával még akkor is rendíthetetlen nyugalomról, türelemről tettek tanúbizonyosságot, amikor sorozatos támadás érte őket.

A miniszter szerint a demokráciát rendbontók zavarták meg. Azok, akik arcukat elfedve összetévesztették a demokráciát a törvénytelenséggel, a szabad véleménynyilvánítás jogát az erőszakkal. Nem lehet ugyanis a demokrácia része az a tüntetés, amelyen durván megsértik a törvényeket, és amelynek biztosítása során kilenc rendőr szenved sérülést.

Pintér Sándor kifejtette, a rendőrség továbbra is biztosítja a békés gyülekezési jogot, 

de a fokozatosság, a szükségesség és az arányosság figyelembe vételével gátat fog szabni az erőszaknak.

A miniszter egyértelművé tette: a törvényeket Magyarországon mindenkinek be kell tartania, a rendőrség elsődleges feladata a törvényes rend garantálása és biztosítása.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.