Újságírókat tartóztattak le Jordániában, amiért ráphotoshopolták a sószóró török mémszakácsot Az utolsó vacsorára

Szombaton a jordániai Al Wakeel weboldalon megjelent egy photoshopolt kép, amin Leonardo da Vinci Philippe de Champaigne Az utolsó vacsora című freskójára szerkesztették rá a mémmé vált török szakácsot, aki furcsán szórja a sót, őt:

Ebből lett ez:

A képből kisebb vita alakult ki a jordániai interneten, és végül a weboldal tulajdonosát és egy szerkesztőt is a vallási élet megsértésével vádolták meg.

December 10-én mindkettejüket őrizetbe vették és kikérdezték. Mohammed al-Wakeel, a tulajdonos elnézést kért, eltávolíttatta a képet az oldalról, és azt mondta, a hibáért egy újonc szerkesztő a felelős. Mindketten őrizetben maradtak, hat hónaptól 3 évig terjedő börtönre számíthatnak. (Grub Street)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.